Dátum tartomány
Cikk típusa
Rovatok
Szerző szerint

Bors-recept


Bors-recept: Húsvéti menüsor újratöltve

Bors-recept: Húsvéti menüsor újratöltve

Ha ünnepi menü, akkor a karácsonyhoz hasonlóan a húsvétról is elsősorban egy klasszikus ételsor jut eszünkbe, ez utóbbinál természetesen a főtt sonka, retek, újhagyma és tojás. Amellett, hogy ezek minden bizonnyal ott lesznek minden család...

Ínycsiklandó receptek: elő a serpenyővel!

Ínycsiklandó receptek: elő a serpenyővel!

A sütőben vagy serpenyőben sült ételek illata belengi az egész lakást, a látványon kívül már ez az inger is étvágygerjesztő. A finom fűszerek, a zsiradék sercegése, a forróság... mind-mind arra sarkallnak, hogy elkészülte után azonnal...
Bors-recept: egy ízletes karácsonyi menü

Bors-recept: egy ízletes karácsonyi menü

Van élet a karácsonyi halászlén túl, vagyis aki most kihagyja ezt a kedvelt ételt, vagy az elfogyasztása után még valami finomra vágyik, esetleg egyszerűen csak újítani szeretne, annak Sörfőző Zoltán séf könnyen elkészíthető, finom...
Bors-recept: bíborban született ételek

Bors-recept: bíborban született ételek

A céklát leginkább a színe és rendkívül magas vitamintartalma miatt szeretjük, az íze picit megosztó. Azonban friss társalapanyagokkal, fűszerezéssel és jó receptekkel a hideg hónapok legütősebb zöldsége lehet. Sok arca, felhasználási...
Bors-recept: ünnepre finom falatok

Bors-recept: ünnepre finom falatok

Előfordul, hogy valahogy nem akaródzik végigfőzni egy egész menüsort, hanem „csak” egy adaggal szeretnénk elkápráztatni családtagjainkat. Lehet bármilyen családi alkalom, ünnep, a lényeg, hogy egyszerű és nagyon finom falatok kerüljenek a tányérra.
Bors-recept: vasárnapi ebéd, őszi extrákkal

Bors-recept: vasárnapi ebéd, őszi extrákkal

Őszi ízek, mesterfokon: birskörtés krémleves pirított dióval, bőrös malackaraj szilvás káposztával, jércemell körtés csatnival és szőlős metélt úgy, hogy anya is elkészítheti vasárnap. Az ünnepit az egyszerűvel ügyesen variáló...
Ízletes uzsonnák, tűzről pattant finomságok

Ízletes uzsonnák, tűzről pattant finomságok

Sok gyerek (kulcsos vagy egeres) reggel elindul (a barátokkal vagy a mátrixban), és a nap folyamán a dolgozó szülő csak sejti, hogy csemetéje alig-alig vesz magához táplálékot. Íme két könnyen és gyorsan elkészíthető túlélős uzsonna.
Vegakaland: izgalmas uborkaszezon

Vegakaland: izgalmas uborkaszezon

Az uborka egy szuperélelmiszer. Fogyasztásával növelhetjük napi folyadékbevitelünket, hiszen a zöldség 90 százaléka víz, ebből kifolyólag kalóriatartalma minimális. Külsőleg és belsőleg is alkalmazható.
Lajos Mari: Magyar konyha nincs

Lajos Mari: Magyar konyha nincs

40 éve főz családjának és segíti könyveivel háziasszonyok generációit az eredetileg olasz szakos oktató, később szinkrondramaturg Lajos Mari. A szakácsnő ma már lányával dolgozik, és unokáját is beavatja a hazai, valamint a déli konyha rejtelmeibe.
Bors recept: a sült krumplin túl is van élet

Bors recept: a sült krumplin túl is van élet

Mit kérsz, drágám, krumplit vagy rizst? – teszi fel már századszorra a köretre vonatkozó kérdést élete párjának asszonykánk. Aki már nem bírja cérnával, avagy ötlettel és gyomorral az otthoni konyhai paneleket, annak néhány frappáns...
Bors-recept: tervezzük meg a heti családi menüt!

Bors-recept: tervezzük meg a heti családi menüt!

Mindegy, hogy napi rendszerességgel főzünk ebédet, vagy a munkából hazaérve készítünk meleg vacsorát a családnak. Ha előre tervezünk, és számba vesszük, melyik nap mit szeretnénk tálalni, úgy sokkal könnyebb a vásárlás és a főzés...
Gasztromesék a kökényről és a somról

Gasztromesék a kökényről és a somról

Lelkes természetjáró csapatunk szeptemberben somot, októberben kökényt és csipkebogyót gyűjtött, amelyek a téli hónapokban fontos C-vitamin-forrásai lehetnek szervezetünknek, javítva annak ellenálló képességét.
Bors Gasztro recept: Toszkán zöldségleves

Bors Gasztro recept: Toszkán zöldségleves

A híres olasz vegyes zöldséglevesnek, a minestrónak sokféle változata van. Közös jellegzetességük, hogy alapjuk elsősorban hüvelyes és leveles főzelékfélék, illetve paradicsom együttese, és gyakran gabonafélével (búzával, árpával,...
Édes csábítás a hétköznapokra

Édes csábítás a hétköznapokra

Interjú Galambos Dorinával, izgalmas desszertek, receptek. Gasztromagazin minden második kedden a Borsban! A holnap megjelenő szám tartalmából szemlézgettünk.
Dióval és szilvalekvárral töltött hústekercs

Dióval és szilvalekvárral töltött hústekercs

A karácsonyra készülve sokan gyűjtik már az ünnepi recepteket is. Keleti Andrea táncművész, műsorvezető egy olyan étel elkészítését mutatja be, melyek a család minden tagjának ízlenek majd, és az adventre készülőknek is jól jöhet majd.
Gesztenyés, fahéjas leves tejszínnel

Gesztenyés, fahéjas leves tejszínnel

Süteményeket, leveseket, köreteket is lehet készíteni az őszi csemegéből, a gesztenyéből. A sütéshez, főzéshez friss terméseket, de készen kapható masszát is használhatunk.
Apró sütik édesítik meg a teaidőt

Apró sütik édesítik meg a teaidőt

Az őszi időben gyakrabban iszunk forró teát, ami mellé jól illik az aprósütemény. Az alábbi recept könnyen elkészíthetők, kedvünkre formázhatjuk és ízesíthetjük a süteményt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.