Test és lélek

Dióval és szilvalekvárral töltött hústekercs

Bors

Létrehozva: 2012.11.23.

A karácsonyra készülve sokan gyűjtik már az ünnepi recepteket is. Keleti Andrea táncművész, műsorvezető egy olyan étel elkészítését mutatja be, melyek a család minden tagjának ízlenek majd, és az adventre készülőknek is jól jöhet majd.

– A szilvalekváros húsroládot a vonalaikra ügyelők is bátran ehetik, hiszen nem hizlal, és egészséges alapanyagokból készül. Az adventi kalácskoszorú pedig desszertként, de akár ajándékként is megállja a helyét – mondta Keleti Andrea tízszeres magyar táncbajnok.

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg pulykahús, 30 dkg darált dió, 1 dl konyak, 30 dkg szilvalekvár, só, zsemlemorzsa, 1 tojás, olaj a sütéshez

Elkészítés:

1. Vékony szeletekre felvágom pulykamellet, úgy, hogy szép nagy, tekerhető szelet legyen belőle. Mindkét oldalát megsózom. Ráöntöm a konyakot a dióra, összekeverem, és rákenem a hússzelet felületére. A dióra egy-két centiméteres csíkban teszem a szilvalekvárt.

2. Egyik szélénél kezdve feltekerem a húst, hústűvel három-négy helyen összetűzöm, és bepanírozom. Forró olajban pirosra sütöm. Burgonyapürével tálalom.

Elkészítési idő: 35 perc 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek