– A szilvalekváros húsroládot a vonalaikra ügyelők is bátran ehetik, hiszen nem hizlal, és egészséges alapanyagokból készül. Az adventi kalácskoszorú pedig desszertként, de akár ajándékként is megállja a helyét – mondta Keleti Andrea tízszeres magyar táncbajnok.
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg pulykahús, 30 dkg darált dió, 1 dl konyak, 30 dkg szilvalekvár, só, zsemlemorzsa, 1 tojás, olaj a sütéshez
Elkészítés:
1. Vékony szeletekre felvágom pulykamellet, úgy, hogy szép nagy, tekerhető szelet legyen belőle. Mindkét oldalát megsózom. Ráöntöm a konyakot a dióra, összekeverem, és rákenem a hússzelet felületére. A dióra egy-két centiméteres csíkban teszem a szilvalekvárt.
2. Egyik szélénél kezdve feltekerem a húst, hústűvel három-négy helyen összetűzöm, és bepanírozom. Forró olajban pirosra sütöm. Burgonyapürével tálalom.
Elkészítési idő: 35 perc
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.