Dióval és szilvalekvárral töltött hústekercs

dió
PUBLIKÁLÁS: 2012. november 23. 13:00
A karácsonyra készülve sokan gyűjtik már az ünnepi recepteket is. Keleti Andrea táncművész, műsorvezető egy olyan étel elkészítését mutatja be, melyek a család minden tagjának ízlenek majd, és az adventre készülőknek is jól jöhet majd.
Bors

– A szilvalekváros húsroládot a vonalaikra ügyelők is bátran ehetik, hiszen nem hizlal, és egészséges alapanyagokból készül. Az adventi kalácskoszorú pedig desszertként, de akár ajándékként is megállja a helyét – mondta Keleti Andrea tízszeres magyar táncbajnok.

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg pulykahús, 30 dkg darált dió, 1 dl konyak, 30 dkg szilvalekvár, só, zsemlemorzsa, 1 tojás, olaj a sütéshez

Elkészítés:

1. Vékony szeletekre felvágom pulykamellet, úgy, hogy szép nagy, tekerhető szelet legyen belőle. Mindkét oldalát megsózom. Ráöntöm a konyakot a dióra, összekeverem, és rákenem a hússzelet felületére. A dióra egy-két centiméteres csíkban teszem a szilvalekvárt.

2. Egyik szélénél kezdve feltekerem a húst, hústűvel három-négy helyen összetűzöm, és bepanírozom. Forró olajban pirosra sütöm. Burgonyapürével tálalom.

Elkészítési idő: 35 perc 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.