Apró sütik édesítik meg a teaidőt

sütemény
PUBLIKÁLÁS: 2012. október 12. 14:00
Az őszi időben gyakrabban iszunk forró teát, ami mellé jól illik az aprósütemény. Az alábbi recept könnyen elkészíthetők, kedvünkre formázhatjuk és ízesíthetjük a süteményt.
Bors

Csokis süti

Hozzávalók:

15 dkg finomliszt
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1/4 teáskanál őrölt fahéj
10 dkg étcsoki
10 dkg puha vaj
15 dkg kristálycukor
1 tojás
lazításhoz kb. 1 dl tej


Elkészítés:
1. Egy tálban keverjük össze a kristálycukrot, a lisztet, a kakaóport, a fahéjat és az apróra vágott étcsokit. Egy másik tálban az olvasztott vajat keverjük el a tojással, majd apránként dolgozzuk bele az előző keveréket. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen folyékony a massza, mert úgy sütés közben szétfolyik! Ha nagyon kemény, akkor apránként adagoljuk hozzá a tejet, de vigyázzunk, hogy a tészta elég szilárd maradjon.

2. Sütőpapírral borítsunk be egy sütőlapot, majd egy evőkanállal helyezzünk rá a masszából apró adagokat. 3-4 cm távolságot hagyjunk közöttük, mert sütés közben veszi fel a kerek formát. 200 fokon süssük 15 percig. Kihűlés után nyeri el a keksz-szerű keménységet. 

További recepteket talál a pénteki Borsban.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.