Az őszi időben gyakrabban iszunk forró teát, ami mellé jól illik az aprósütemény. Az alábbi recept könnyen elkészíthetők, kedvünkre formázhatjuk és ízesíthetjük a süteményt.
Csokis süti
Hozzávalók:
15 dkg finomliszt
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1/4 teáskanál őrölt fahéj
10 dkg étcsoki
10 dkg puha vaj
15 dkg kristálycukor
1 tojás
lazításhoz kb. 1 dl tej
Elkészítés:
1. Egy tálban keverjük össze a kristálycukrot, a lisztet, a kakaóport, a fahéjat és az apróra vágott étcsokit. Egy másik tálban az olvasztott vajat keverjük el a tojással, majd apránként dolgozzuk bele az előző keveréket. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen folyékony a massza, mert úgy sütés közben szétfolyik! Ha nagyon kemény, akkor apránként adagoljuk hozzá a tejet, de vigyázzunk, hogy a tészta elég szilárd maradjon.
2. Sütőpapírral borítsunk be egy sütőlapot, majd egy evőkanállal helyezzünk rá a masszából apró adagokat. 3-4 cm távolságot hagyjunk közöttük, mert sütés közben veszi fel a kerek formát. 200 fokon süssük 15 percig. Kihűlés után nyeri el a keksz-szerű keménységet.
További recepteket talál a pénteki Borsban.