Tojássalátával töltött répakifli
Hozzávalók: 30 dkg leveles tészta 8 db tojás 2 dl majonéz 1 csomó medvehagyma 1 dl tejföl só őrölt bors kurkuma salátalevél
Alufóliából hosszú, kúp alakú formákat hajtunk. A vékony leveles tésztát csíkokra vágjuk, majd betekerjük vele a formánkat. Kurkumával elkevert tojássárgájával bekenjük, 180 fokon 10-12 perc alatt megsütjük. A többi tojást megfőzzük, lehűtjük, összedaraboljuk. Apróra vágott medvehagymával, majonézzel és tejföllel összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd a tésztatekercsekbe töltjük. A végébe salátalevelet helyezünk.
Borajánlat: Tokaji száraz szamorodni
Tormás kalácstésztában sült füstölt csülök
Hozzávalók: 25 dkg liszt 1 dkg élesztő 1,5 dl tej 2 db tojás 4 dkg vaj 1 db füstölt csülök 2 ek. torma 50 dkg savanyú káposzta 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma1 kg burgonya, só, bors
A füstölt csülköt előzőleg megfőzzük, még melegen a csontot kivesszük belőle. Kevés olajon lepirítjuk az összevágott vöröshagymát és fokhagymát, hozzáadjuk az átmosott káposztát, majd a csülök főzővizével felöntve megpároljuk. Az élesztőt a langyos tejben egy kevés cukorral és liszttel felfuttatjuk. A maradék liszthez hozzáadva a tojást, a sót, a tormát és a felfuttatott élesztőt dolgozzuk össze a tésztát. Ha összeállt a tésztánk, hozzáadjuk az olvasztott vajat. Ha a tészta elválik az edény aljától, takarjuk le, és 30-40 percig pihentessük. Utána nyújtsuk ki, tegyük bele a kihűlt csülköt, borítsuk be a tésztával, majd újabb fél órán át pihentessük. Kenjük meg egész tojással, majd 170 fokon 30-40 percig süssük.
A sütés vége felé az előzőleg héjában megfőzött burgonyát megtisztítva, cikkekre vágva, kevés olajjal meglocsolva mellérakjuk, és pirosra sütjük.
Borajánlat: Somlói juhfark
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.