Test és lélek

Ízletes uzsonnák, tűzről pattant finomságok

Bors

Létrehozva: 2015.07.29.

Sok gyerek (kulcsos vagy egeres) reggel elindul (a barátokkal vagy a mátrixban), és a nap folyamán a dolgozó szülő csak sejti, hogy csemetéje alig-alig vesz magához táplálékot. Íme két könnyen és gyorsan elkészíthető túlélős uzsonna.

Töltött kenyér

Hozzávalók: 1 nagy ciabatta kenyér 50 ml olívaolaj 2 maréknyi friss bazsalikom 200 g szeletelt szalámi 300 g mozzarella 4 bébicukkini 1 padlizsán 1 piros kaliforniai paprika 1 sárga kaliforniai paprika 1 csésze szárított paradicsom 1 csésze kimagozott olajbogyó

Egy éles késsel a kenyér tetejét levágjuk, a belét kiszedjük, kb. egy centis réteget azért hagyjunk az alján. Locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal a kenyeret, és rétegezzük bele a tölteléket: bazsalikomlevelek, szalámi, mozzarella, majd az előzőleg felszeletelt és grillezett cukkinit, padlizsánt, paprikát, végül a szárított paradicsomot és az olajbogyót. Ezután tegyük rá a kenyér tetejét, tekerjük szorosan folpackba, és tegyük hűtőbe 2 órára, hogy az ízek összeérjenek. Felszeletelve tálaljuk.

Padlizsánpástétom

Hozzávalók: 20 g vaj 2 póréhagyma szeletelve 1 nagy padlizsán meghámozva, apróra vágva 125 ml csirkealaplé 125 g krémsajt1 tk. citromlé só és frissen őrölt bors egy maréknyi rukkola Egy kis edényben olvasszuk fel a vajat, dobjuk rá a felszeletelt póréhagymát, és pároljuk puhára. Ezután tegyük hozzá az apróra vágott padlizsánt, és pároljuk tovább 2 percig. Öntsük fel a csirkealaplével, és főzzük egészen puhára. Majd hagyjuk hűlni pár percig, mielőtt hozzáadnánk a krémsajtot és a citromlét. Sózzuk, borsozzuk, összekeverjük, és forró, vajas pirítósra kenve, rukkolával tálaljuk.

Tűzről pattant finomságok

A kerti grillezés egy életérzés. A felfelé szállingózó csípős füstgomolyag, az illatok, a melegben izzó tűz és a boldog várakozás a frissen sült falatokra. És a gyerekek is nagyon izgalmasnak tartják a tűz körül zajló sürgés-forgást és a sütést. Mindenki imádja a grillezést, főleg, ha egy nyári estén a családdal vagy a barátokkal tesszük azt. Mi sem könnyebb, mint egy szelet húst a tűzre dobni... majd jót falatozni belőle. Vagy mégsem?

Grillezett tőkehal zöld fűszerekkel

Hozzávalók: 4 db tőkehal csipet só 5 szál lestyán 5 nagyobb levél zsálya 5 szál petrezselyem 5 szál citromfű A halat mossuk meg alaposan tisztítás után hideg vízben, majd szárítsuk le. Dörzsöljük be sóval, és a hasüregébe helyezzünk egy-két szál zsályát, lestyánt és petrezselyemzöldet.
A halsütőnkre is terítsünk zöld fűszereket és pár karika citromot, majd tegyük rá a halat, és a másik oldalával is így járjunk el. Fogjuk össze a halsütőt, kenjük meg olívaolajba mártott fűszerkeverék-kévével, és helyezzük a grillre, és közben forgatva süssük készre. A sütési idő közepes parázson 11–15 perc.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek