Töltött kenyér
Hozzávalók: 1 nagy ciabatta kenyér 50 ml olívaolaj 2 maréknyi friss bazsalikom 200 g szeletelt szalámi 300 g mozzarella 4 bébicukkini 1 padlizsán 1 piros kaliforniai paprika 1 sárga kaliforniai paprika 1 csésze szárított paradicsom 1 csésze kimagozott olajbogyó
Egy éles késsel a kenyér tetejét levágjuk, a belét kiszedjük, kb. egy centis réteget azért hagyjunk az alján. Locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal a kenyeret, és rétegezzük bele a tölteléket: bazsalikomlevelek, szalámi, mozzarella, majd az előzőleg felszeletelt és grillezett cukkinit, padlizsánt, paprikát, végül a szárított paradicsomot és az olajbogyót. Ezután tegyük rá a kenyér tetejét, tekerjük szorosan folpackba, és tegyük hűtőbe 2 órára, hogy az ízek összeérjenek. Felszeletelve tálaljuk.
Padlizsánpástétom
Hozzávalók: 20 g vaj 2 póréhagyma szeletelve 1 nagy padlizsán meghámozva, apróra vágva 125 ml csirkealaplé 125 g krémsajt1 tk. citromlé só és frissen őrölt bors egy maréknyi rukkola Egy kis edényben olvasszuk fel a vajat, dobjuk rá a felszeletelt póréhagymát, és pároljuk puhára. Ezután tegyük hozzá az apróra vágott padlizsánt, és pároljuk tovább 2 percig. Öntsük fel a csirkealaplével, és főzzük egészen puhára. Majd hagyjuk hűlni pár percig, mielőtt hozzáadnánk a krémsajtot és a citromlét. Sózzuk, borsozzuk, összekeverjük, és forró, vajas pirítósra kenve, rukkolával tálaljuk.
A kerti grillezés egy életérzés. A felfelé szállingózó csípős füstgomolyag, az illatok, a melegben izzó tűz és a boldog várakozás a frissen sült falatokra. És a gyerekek is nagyon izgalmasnak tartják a tűz körül zajló sürgés-forgást és a sütést. Mindenki imádja a grillezést, főleg, ha egy nyári estén a családdal vagy a barátokkal tesszük azt. Mi sem könnyebb, mint egy szelet húst a tűzre dobni... majd jót falatozni belőle. Vagy mégsem?
Grillezett tőkehal zöld fűszerekkel
Hozzávalók: 4 db tőkehal csipet só 5 szál lestyán 5 nagyobb levél zsálya 5 szál petrezselyem 5 szál citromfű A halat mossuk meg alaposan tisztítás után hideg vízben, majd szárítsuk le. Dörzsöljük be sóval, és a hasüregébe helyezzünk egy-két szál zsályát, lestyánt és petrezselyemzöldet.
A halsütőnkre is terítsünk zöld fűszereket és pár karika citromot, majd tegyük rá a halat, és a másik oldalával is így járjunk el. Fogjuk össze a halsütőt, kenjük meg olívaolajba mártott fűszerkeverék-kévével, és helyezzük a grillre, és közben forgatva süssük készre. A sütési idő közepes parázson 11–15 perc.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.