Hozzávalók: 40 dkg borlotti vagy bármilyen más fehér szárazbab beáztatva, 25 dkg hámozott paradicsom felkockázva, 20 dkg rövid tészta (például darabokra tördelt spagetti), 20 dkg mángoldlevél vagy kelkáposzta szeletelve, 15 dkg zöldbab 2-3 cm-es darabokra szelve, 10 dkg húsos szalonna felkockázva, 3 cukkini felkockázva, 1 sárgarépa felkockázva, 1 szár vagy gumós zeller felkockázva, 1 vöröshagyma aprítva, 2 gerezd fokhagyma zúzva, 2 liter húsleves, 1/2 csokor friss bazsalikom aprítva, 1/2 csokor petrezselyem aprítva, 1 friss rozmaringág, 5 ek. olívaolaj, só, bors
Elkészítés: Áztassuk be a szárazbabot egész éjszakára. Öntsünk 4 evőkanál olívaolajat fazékba, hevítsük fel, és tegyük hozzá a szalonnadarabkákat. Állandó kevergetés mellett pirítsuk zsírjára, adjuk hozzá a finomra vágott hagymát, a bazsalikomot, petrezselymet, és a paradicsom kivételével az összes zöldséget. Sózzuk, fedjük le, és alacsony hőfokon főzzük 10-15 percig. Tegyük bele a paradicsomot, a babot, és annyi húslevest, hogy elfedje. Kis lángon főzzük másfél órán keresztül, néha keverjük át, és pótoljuk az elfőtt levet. Amikor már majdnem kész, tegyük bele a tésztát, és főzzük készre. (Vigyázat, ne főzzük túl lágyra a tésztát!)
Mikor elkészül, forrón vagy akár hidegen, olívaolajjal megöntözve tálaljuk.
Még több olasz íz és különleges recept a keddi Borsban megjelenő Gasztro magazinban!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.