Ha finomat szeretne: harcsapaprikás túrós csuszával

harcsa
PUBLIKÁLÁS: 2012. október 26. 14:00
Finom és egészséges, ráadásul igen változatosan lehet elkészíteni a különböző halfajtákat. Egy igazi klasszikus receptet olvashatnak.
Bors

Hozzávalók

* 1 kg harcsafilé

* 30 dkg füstölt szalonna

* 2 fej vöröshagyma

* 2 db paprika

* 1 db paradicsom

* 1 evőkanál őrölt paprika

* erős paprika vagy erős pirosarany

* 1 kis pohár tejföl

* 1 evőkanál liszt

Túrós csuszához

* 50 dkg csuszatészta

* 50 dkg túró

* 4 púpos evőkanál tejföl

Elkészítése

1. Alefejtett halhúst vágjuk fel kockákra és sózzuk be.

2. Afelaprított füstölt szalonnát süssük zsírjára, majd szedjük ki a pörcöt. A fele zsíron pirítsuk üvegesre a vösöhagymát, majd adjuk hozzá a kockára vágott paradicsomot és paprikát, pirítsuk tovább egy percig. Ezután keverjük bele az őrölt paprikát, rakjuk vissza a tűzre, és öntsük fel 2 dl vízzel. Sózzuk, borsozzuk és pároljuk még 10 percig. Ezután rakjuk bele a halszeleteket, és pároljuk tovább.

3. Kb. 10-15 percen belül elkészül a hal, ezután szedjük ki. A visszamarad pörköltalapot egy kézimixerrel törjük össze, hogy sima legyen, majd habarjuk be a tejfölben elkevert liszttel. Forraljuk össze, majd rakjuk vissza a halszeleteket.

Túrós csusza elkészítése

Főzzük ki a csuszatésztát, szűrjük le majd rakjuk egy tálba. Locsoljuk meg a maradék szalonnazsírral. Az összetört túrót keverjük el a tejföllel, majd adjuk a tésztához. Melegítsük össze, végül adjuk hozzá a szalonnapörcöt.  

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.