Test és lélek

Ha finomat szeretne: harcsapaprikás túrós csuszával

Bors

Létrehozva: 2012.10.26.

Finom és egészséges, ráadásul igen változatosan lehet elkészíteni a különböző halfajtákat. Egy igazi klasszikus receptet olvashatnak.

Hozzávalók

* 1 kg harcsafilé

* 30 dkg füstölt szalonna

* 2 fej vöröshagyma

* 2 db paprika

* 1 db paradicsom

* 1 evőkanál őrölt paprika

* erős paprika vagy erős pirosarany

* 1 kis pohár tejföl

* 1 evőkanál liszt

Túrós csuszához

* 50 dkg csuszatészta

* 50 dkg túró

* 4 púpos evőkanál tejföl

Elkészítése

1. Alefejtett halhúst vágjuk fel kockákra és sózzuk be.

2. Afelaprított füstölt szalonnát süssük zsírjára, majd szedjük ki a pörcöt. A fele zsíron pirítsuk üvegesre a vösöhagymát, majd adjuk hozzá a kockára vágott paradicsomot és paprikát, pirítsuk tovább egy percig. Ezután keverjük bele az őrölt paprikát, rakjuk vissza a tűzre, és öntsük fel 2 dl vízzel. Sózzuk, borsozzuk és pároljuk még 10 percig. Ezután rakjuk bele a halszeleteket, és pároljuk tovább.

3. Kb. 10-15 percen belül elkészül a hal, ezután szedjük ki. A visszamarad pörköltalapot egy kézimixerrel törjük össze, hogy sima legyen, majd habarjuk be a tejfölben elkevert liszttel. Forraljuk össze, majd rakjuk vissza a halszeleteket.

Túrós csusza elkészítése

Főzzük ki a csuszatésztát, szűrjük le majd rakjuk egy tálba. Locsoljuk meg a maradék szalonnazsírral. Az összetört túrót keverjük el a tejföllel, majd adjuk a tésztához. Melegítsük össze, végül adjuk hozzá a szalonnapörcöt.  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek