Finom és egészséges, ráadásul igen változatosan lehet elkészíteni a különböző halfajtákat. Egy igazi klasszikus receptet olvashatnak.
Hozzávalók
* 1 kg harcsafilé
* 30 dkg füstölt szalonna
* 2 fej vöröshagyma
* 2 db paprika
* 1 db paradicsom
* 1 evőkanál őrölt paprika
* erős paprika vagy erős pirosarany
* 1 kis pohár tejföl
* 1 evőkanál liszt
Túrós csuszához
* 50 dkg csuszatészta
* 50 dkg túró
* 4 púpos evőkanál tejföl
Elkészítése
1. Alefejtett halhúst vágjuk fel kockákra és sózzuk be.
2. Afelaprított füstölt szalonnát süssük zsírjára, majd szedjük ki a pörcöt. A fele zsíron pirítsuk üvegesre a vösöhagymát, majd adjuk hozzá a kockára vágott paradicsomot és paprikát, pirítsuk tovább egy percig. Ezután keverjük bele az őrölt paprikát, rakjuk vissza a tűzre, és öntsük fel 2 dl vízzel. Sózzuk, borsozzuk és pároljuk még 10 percig. Ezután rakjuk bele a halszeleteket, és pároljuk tovább.
3. Kb. 10-15 percen belül elkészül a hal, ezután szedjük ki. A visszamarad pörköltalapot egy kézimixerrel törjük össze, hogy sima legyen, majd habarjuk be a tejfölben elkevert liszttel. Forraljuk össze, majd rakjuk vissza a halszeleteket.
Túrós csusza elkészítése
Főzzük ki a csuszatésztát, szűrjük le majd rakjuk egy tálba. Locsoljuk meg a maradék szalonnazsírral. Az összetört túrót keverjük el a tejföllel, majd adjuk a tésztához. Melegítsük össze, végül adjuk hozzá a szalonnapörcöt.