Hozzávalók: 25 dkg édes gesztenyemassza, 1,5 csomag tejszín ízű pudingpor, 5 evőkanál kristálycukor, 1 teáskanál fahéj, 1,5 liter tej
Elkészítés:
1. Egy edényben törjük össze a gesztenyemasszát, majd keverjük hozzá a pudingport, a cukrot, a fahéjat és a tejet. Egy kézi habverővel jól dolgozzuk össze.
2. Közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett forraljuk össze. Melegen tálaljuk. Mazsolával, mézzel ízesíthetjük.
A termés előkészítése:
A nyers szelídgesztenye kemény és fanyar, csak sütve vagy főzve élvezetes. A gesztenyét főzéssel készítjük elő a további felhasználásra, fogyasztásra. Leöblítjük, és akkora fazékba tesszük, hogy a víz mennyisége a duplája legyen a gesztenye térfogatának.
Legalább fél óráig főzzük, s ha látjuk, hogy megpattogtak a burkok, egy-két szemet kinyitunk, és ellenőrizzük, megfőtt-e a belseje. Ha igen, leszűrjük, és hagyjuk kihűlni, majd késsel lepattintjuk a fényes héjat, és lekaparjuk a belső burkot is. Darálóval vagy a robotgép késes zúzójával megtörjük, majd krumplinyomón átnyomjuk. Kész a massza a további felhasználásra.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.