Nektarinfagyi csilivel, csokival
Hozzávalók: 65 dkg nektarin (tisztítva 45 dkg), 10 dkg jó minőségű étcsoki (85%-os), 10 dkg nádcukor, 2 dl víz, 1 cső csili, tölcsérek
Elkészítés: A vizet felforralom a cukorral, és addig kavargatom, amíg az feloldódik benne. Lehúzom a tűzről, beletördelem a csokit, és addig kavargatom, amíg az is felolvad benne. A csilit kettévágom, a magjait, ereit kivágom, felaprítom, majd mozsárban 1 teáskanál nádcukorral szétmorzsolom. A sziruphoz adom. A nektarint meghámozom, kimagozom, feldarabolom, simára turmixolom. Hozzáadom a már kihűlt szirupot, összeturmixolom, majd a masszát hűtőben kihűtöm. Fagylaltgépben kifagyasztom, tölcsérbe adagolom.
Vaníliás jégkrém házilag
Hozzávalók: 5 jégkrém, 2 dl habtejszín, 2 ek. vaníliás cukor (házi vagy Bourbon), (nád)porcukor ízlés szerint (ha szükséges), választható: csoki a bevonáshoz
Elkészítés: A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verem. Ha még szükséges, adok hozzá cukrot, és azzal is elkeverem. A habot a jégkrémformába kanalazom, ha az alját időnként az asztalhoz csapdossuk, akkor szépen lesüllyed majd a hab, és könnyű lesz viszonylag hézagmentesen megtölteni. Annyi habot teszünk a formába, hogy teljesen tele legyen, elsimítjuk a tetejét, és utána beleillesztjük a nyelét. (Azért meg kell jegyeznem, hogy az 5 darab az én formáim méretével mérve jött ki 2 dl tejszínből.) Fagyasztóba kerül, és 6-8 óra múlva ehető. Ha fogyasztás előtt meleg vízbe mártjuk, vagy néhány percig hagyjuk kiengedni, könnyen kiszedhető lesz a formákból. Ha pedig van igény egy kis extrára, akkor olvasztott csokiba márthatjuk még fagyosan. A csoki azonnal rádermed, szóval ezután be is lehet csomagolni, mondjuk celofánba, és mehet vissza a fagyasztóba.
További recepteket olvashat a Bors keddi számában megjelenő Gasztro magazinban.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.