Dátum tartomány
Cikk típusa
Rovatok
Szerző szerint

Gasztro-magazin


Mindmegette: Brokkolis-sonkás quiche

Mindmegette: Brokkolis-sonkás quiche

SÖTÉTZÖLD BROKKOLI ÍZLETES ÉS VÁLTOZATOSAN ELKÉSZÍTHETŐ ZÖLDSÉG. FOGYASZTHATJUK NYERSEN, SÜTVE, FŐZVE, PÁROLVA, LEVESNEK, KÖRETNEK ÉS RÁNTVA, DE AKÁR MÁRTÁSNAK IS KIVÁLÓ.
Mindmegette: Töltött pulykarolád

Mindmegette: Töltött pulykarolád

A KARÁCSONYI IDŐSZAK KITŰNŐ ALKALOM ARRA, HOGY KICSIT IZGALMASABB, KÜLÖNLEGESEBB RECEPTEKET IS KIPRÓBÁLJUNK. TÉRJÜNK EL BÁTRAN A HALÁSZLÉ, RÁNTOTT HAL ÉS SÜLT KACSA KOMBINÁCIÓTÓL.
Mindmegette: Pide – török pizza

Mindmegette: Pide – török pizza

SOKRÉTŰ DARÁLTHÚS: NEM CSUPÁN HAMBURGERT, HÚSPOGÁCSÁT, ILLETVE FASÍRTOT KÉSZÍTHETÜNK BELŐLE, A TÉSZTÁKAT ÉS A ZÖLDSÉGEKET IS FELDOBHATJUK A VÁLTOZATOSAN FELHASZNÁLHATÓ ALAPANYAGGAL.
Mindmegette: Sütőtökös muffin

Mindmegette: Sütőtökös muffin

AZ ŐSZ A SÜTŐTÖKRAJONGÓK KEDVENC ÉVSZAKA, HISZEN ILYENKOR SZÁMTALAN ÉTELT KÉSZÍTHETÜNK EBBŐL AZ IGEN EGÉSZSÉGES ALAPANYAGBÓL. PRÓBÁLJA KI ÖN IS AZ ALÁBBI RECEPTEKET!
Mindmegette: Carbonara spagetti

Mindmegette: Carbonara spagetti

BÁR A TOJÁSALLERGIA RITKÁBB, MINT A LAKTÓZ VAGY A GLUTÉNÉRZÉKENYSÉG, FONTOS BESZÉLNI RÓLA, HISZEN A TOJÁS HELYETTESÍTÉSE A FŐZÉSNÉL ÉS A SÜTÉSNÉL KORÁNTSEM EGYSZERŰ. AZ ALÁBBI ÉTELEKET BÁTRAN FOGYASZTHATJÁK A TOJÁSALLERGIÁSOK IS.
Mindmegette: Libamell párolt káposztával

Mindmegette: Libamell párolt káposztával

Szent Márton napja a Karácsony előtti böjtöt megelőző utolsó ünnep. Ilyenkor vágták le a hízott libákat, ezért jellemzően libahúst ettek, és újbort ittak. Most összeválogattunk néhány Márton-napi étel receptet.
Mindmegette: Gyors Falatok

Mindmegette: Gyors Falatok

Magyarországon is divatba jöttek az egyszerű, gyorsan elkészíthető ételek. Gyakran az utcán fogyasztjuk például a hamburgert vagy a gyrost. Hasonló fogásokkal otthon is bátran próbálkozhatunk.
Mindmegette: Krumplit bele!

Mindmegette: Krumplit bele!

A burgonya finom, tápláló élelmiszer – többnyire köretként kerül a tányérunkra, azonban számos más fogáshoz is felhasználhatjuk. Most ezek közül válogattunk össze néhányat.
Gasztro Magazin: Bogyószezon

Gasztro Magazin: Bogyószezon

Az őszi bogyós gyümölcsök – például az áfonya vagy a fekete szeder – igazi vitaminbombák, és süteményekben is rendkívül ízletesek. Érdemes a téli hónapokra dzsemet is készíteni belőlük!
Gasztro Magazin: Hűsítő ínyencségek

Gasztro Magazin: Hűsítő ínyencségek

Nem kell feltétlenül a szupermarketek hűtőpultjaiban keresni a megoldást, ha sütemény helyett egy jeges desszertet szeretnénk felkínálni – mutatunk néhány gyors, egyszerű, de mennyei megoldást.
Gasztro Magazin: A kapor

Gasztro Magazin: A kapor

Igen hasznos gyógy- és fűszernövény, mégsem ültetjük főnövényként. Teája vízhajtóként, illetve felfúvódás, emésztési zavarok, bélpangás, hányinger, fogínygyulladás, álmatlanság, étvágytalanság esetén jó hatású.
Gasztro Magazin: Lehet saját kivink is!

Gasztro Magazin: Lehet saját kivink is!

<p><strong>A mi éghajlatunkon is kiválóan érzi magát a kivi, így bátran bele lehet vágni a termesztésébe, de azért érdemes utánanézni pár alapszabálynak. Ellenálló növény, csak ritkán támadják meg a paraziták, ezért szinte soha...
Gasztro Magazin: Az ízletes kucsmagomba

Gasztro Magazin: Az ízletes kucsmagomba

<p><strong>Márciustól májusig, lomb- és fenyőerdőben, ligeterdőben, újabban gyakran kéregmulcson is fellelhető már. Lassan találkozhatunk vele a piacokon vagy néha a bevásárlóközpontok polcain. Magas víztartalma miatt hamar romlik, ezért...
Gasztro Magazin: Almatorta

Gasztro Magazin: Almatorta

Ezek a finomságok nem érnének el helyezést karácsonyisüti-szépségversenyen, de gyorsan elkészíthetők, és nagy örömöt okoznak a hideg téli estéken.
Gasztro Magazin: A naspolya

Gasztro Magazin: A naspolya

<p>Bár beltartalmi értékei jelentősek, kevesen ismerik és még kevesebben fogyasztják ezt az utóérő őszi gyümölcsöt, pedig január-februárban tényleg kincset ér.</p>
Gasztro Magazin: Erre csörög a dió

Gasztro Magazin: Erre csörög a dió

<p>A dió termésének legfontosabb része a dióbél, de a héja is felhasználható, elsősorban gyógyászati célra, leveléből pedig gyógytea készíthető.</p>
Gasztro magazin: Gyömbér otthon

Gasztro magazin: Gyömbér otthon

<p><strong>Hogyan ültessünk, neveljünk gyömbért? A dolog valóban egyszerű, csupán néhány alapszabályt kell betartani. Kezdhetjük a termesztést az üzletből vásárolt gyömbérgyökérrel is. Megfelel az illatos növénynek a cserép is, vagyis...
Gasztro magazin: Édes majszolnivaló - a kukorica

Gasztro magazin: Édes majszolnivaló - a kukorica

Elgondolkodtak már rajta, honnan ered a „majszol” szavunk? Bár a magyar nyelv etimológiai szótárában nem találtunk rá megerősítést, a kukorica tudományos neve Zea mays: németül mais, angolul maize az elnevezése. Mindenesetre a legnagyobb...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.