űrhajós

Aktuális

Pelenkában akarta elrabolni riválisát a féltékeny űrhajós

Olyan, mint egy brazil szappanopera  - így jellemezte az egyik nyomozó Lisa Nowak űrhajós ügyét, akinek a féltékenység tette tönkre az életét és mesés karrierjét.

Aktuális

Tragédia: Elhunyt a legendás űrhajós

Életének 91. évében rákban meghalt Michael Collins amerikai asztronauta, az Apollo-11 legénységének tagja - közölte családja szerdán.

Aktuális

Szilvia lehet az első magyar női űrhajós

Újra lesz a kozmoszban magyar űrhajós, akinek a kiképzése 2020 és 2024 között, három éven keresztül zajlik majd. Az első jelentkezők egyike Vincze Szilvia.

Aktuális

Irány a kozmosz! Űrhajós már nem csak vadászpilótából lehet

Komoly orvosi vizsgálatok várnak arra, aki ma űrhajós szeretne lenni. Ha a kiképzés sikeres is lesz, talán éveket kell várnia a repülésre, de akkor újra meg kell mindenben felelni.

Aktuális

Magyarország 2024-ben űrhajóst kíván küldeni az űrbe

Magyarország 2024-ben űrhajóst kíván küldeni az űrbe - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Európai Űrügynökség (ESA) Space19+ miniszteri konferencián Sevillában szerdán.

Aktuális

Elhunyt Alekszej Leonov, aki a világon elsőként lépett ki az űrbe

Aktuális

Ő lehet az első ember a Marson

Azért dolgozik, hogy valóra váljanak az álmai.

Aktuális

50 kilométerről zuhant vissza a Szojuz - A földi nyomás hétszeresét élte túl a két asztronauta

<p>Az űrhajózás történetében egyedülálló, ám szerencsés kimenetelű balesetet két asztronauta élte át. A mentőkabin jól vizsgázott.</p>

Aktuális

Csalódottan, betegen és elfelejtve halt meg Magyari Béla

A magyar űrhajós a házát árulta, a bútort is elvitték. Mellőzöttnek érezte magát, az utolsó hónapban már nem beszélt senkivel.