Mindmegette: Carbonara spagetti

Mindmegette: Carbonara spagetti

spagetti
PUBLIKÁLÁS: 2019. november 14. 07:00
BÁR A TOJÁSALLERGIA RITKÁBB, MINT A LAKTÓZ VAGY A GLUTÉNÉRZÉKENYSÉG, FONTOS BESZÉLNI RÓLA, HISZEN A TOJÁS HELYETTESÍTÉSE A FŐZÉSNÉL ÉS A SÜTÉSNÉL KORÁNTSEM EGYSZERŰ. AZ ALÁBBI ÉTELEKET BÁTRAN FOGYASZTHATJÁK A TOJÁSALLERGIÁSOK IS.
Bors

Carbonara spagetti

Hozzávalók 4 személyre:

  • 400 g durumspagetti 
  • só, őrölt bors, petrezselyemzöld, kakukkfű
  • 200 g tofu
  • 200 ml rizstejszín vagy főzőtejszín   
  • 100 g reszelt parmezán
  • 1 ek olaj 
  • 200 g sonka                                                    

Mindmegette

Mindmegette magazin minden csütörtökön a Borsban - keresse az újságárusnál!

Olvasson kényelmesen: fizessen elő a Borsra!

Elkészítés:

1. Főzzük ki a tésztát forrásban lévő sós vízben a csomagoláson
megadott utasítás szerint, majd szűrjük le.

2. A tofut vágjuk kockákra, aztán turmixoljuk simára a tejszínnel és a parmezánnal. Sózzuk, borsozzuk meg.

3. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, pirítsuk meg rajta a felkockázott sonkát. Adjuk hozzá a lecsepegtetett tésztát, majd vegyük le
a tűzről. Öntsük hozzá a tofus keveréket, és forgassuk össze. Tálaljuk a felaprított zöldfűszerekkel és reszelt parmezánnal megszórva.

További receptekért keresse a Mindmegette magazint!

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.