Mindmegette: Francia hagymaleves

Mindmegette: Francia hagymaleves

Magazin
PUBLIKÁLÁS: 2019. október 31. 08:00
Mutatjuk: így készítse el lépésről lépésre! 
Bors

Hozzávalók 4 személyre:

5 fej vöröshagyma

2 ek vaj 

1 ek olaj

150 ml száraz fehérbor

1 ek liszt

1 l marhahúsalaplé

őrölt bors

1 db babérlevél

1 ág kakukkfű 

6-8 szelet bagett

100 g sajt

Mindmegette

Mindmegette magazin minden csütörtökön a Borsban - keresse az újságárusnál!

Olvasson kényelmesen: fizessen elő a Borsra!

Elkészítés:

1. A hagymát hámozzuk meg, és vágjuk vékony karikákra. Egy lábasban forrósítsuk fel a vajat és az olajat. Dobjuk rá a hagymakarikákat, és pirítsuk kb. 30 percig. Ezután öntsük hozzá a fehérbort, és nagy lángon forraljuk néhány percig. Hintsük meg a liszttel, keverjük el. Öntsük hozzá az marhahúsalaplét, sózzuk és borsozzuk meg ízlés szerint, ízesítsük a babérlevéllel és a leöblített friss kakukkfűvel, majd kis lángon főzzük 20 percig.

2. Közben pirítsuk meg a bagettszeleteket, és reszeljük le a sajtot. A kész levest adagoljuk hőálló tálkákba, tegyünk mindre 1-2 szelet pirítóst, és szórjuk meg némi reszelt sajttal. Tegyük a tálkákat egy nagy tepsibe, és toljuk a forró sütőbe néhány percre, amíg a sajt megolvad. Azonnal tálaljuk.

Tipp:

A sajtos pirítóst egy kevés felaprított kakukkfűvel meghintve is tálalhatja.

További receptekért keresse a Mindmegette magazint!

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.