Gasztro Magazin: Almatorta

Gasztro Magazin: Almatorta

magazin
PUBLIKÁLÁS: 2019. január 21. 17:00
Ezek a finomságok nem érnének el helyezést karácsonyisüti-szépségversenyen, de gyorsan elkészíthetők, és nagy örömöt okoznak a hideg téli estéken.
Bors

Almatorta pisztáciával és aszalt sárgabarackkal

Hozzávalók 12 szelethez:
• 250 g alma
• 100 g aszalt sárgabarack
• 250 g tk. liszt
• 50 g darált dió
• 250 g barna cukor
• 250 g vaj
• 4 tojás
• fél cs. sütőpor
• 1 kk. őrölt szegfűszeg

A forma kikenéséhez: vaj, liszt

A tetejére: 40 g sárgabarackdzsem, 20 g darált pisztácia

1 szelet tápanyagtartalma: 392,8 kcal; 5,9 g fehérje; 19,7 g zsír; 46,4 g szénhidrát

Gasztro Magazin kéthetente kedden a Borsban - keresse az újságárusnál!

Olvasson kényelmesen: fizessen elő a Borsra!

Elkészítés:
1. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk és félbevágjuk, majd 1 mm vastagon bevagdossuk.
2. A cukrot a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat, majd a dióval, a sütőporral és a szegfűszeggel összekevert lisztet.
3. A feldarabolt aszalt sárgabarackot a tésztához keverjük.
4. Az előkészített sütőformába simítjuk a tésztát, és a tetejére rendezzük
az almákat.
5. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.
6. A sütőből kivéve még forrón átkenjük a tetejét a baracklekvárral és beszórjuka pisztáciával.

További receptekért keresse a Gasztro Magazint.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.