Mindmegette: Fahéjas csillag

Mindmegette: Fahéjas csillag

karácsonyi
PUBLIKÁLÁS: 2019. december 12. 12:00
ADVENTI ILLATOK: A FORMÁK ÉS AZ ALAPANYAGOK KÜLÖNBÖZNEK, DE MINDHÁROM SÜTEMÉNY ILLIK AZ ÜNNEPI ASZTALRA. PRÓBÁLJÁK KI ŐKET!
Bors

HOZZÁVALÓK 20-25 darabhoz: 

  • 3 db tojásfehérje
  • 250 g porcukor + 1 ek a szóráshoz
  • 500 g darált mandulabél (hántolatlan)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 tk őrölt fahéj
  • 6 csepp keserűmandula-aroma

Mindmegette

Mindmegette magazin minden csütörtökön a Borsban - keresse az újságárusnál!

Olvasson kényelmesen: fizessen elő a Borsra!

Elkészítés:

1. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd evőkanalanként forgassuk hozzá a porcukrot. A cukros habból tegyünk félre 5-6 evőkanálnyit. A többi habba óvatosan forgassuk bele a darált mandulát, valamint a vaníliás cukrot, az őrölt fahéjat, adjuk hozzá a mandulaaromát, és dolgozzuk össze.

2. Szitáljunk 1 ek porcukrot a munkafelületre, a mandulás masszát ezen formáljuk gombóccá, majd nyújtsuk 5-10 mm vastag téglalappá.

3. Szúrjunk ki belőle tetszőleges méretű csillagokat, és pakoljuk 2-3 sütőpapírral kibélelt sütőlemezre. A maradék tésztát mindig újra gyúrjuk át.

4. A félretett tojáshabot egy ecsettel vastagon kenjük a csillagok tetejére. 150 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süssük meg. A csillagokat hagyjuk teljesen kihűlni, majd szórjuk meg egy kevés porcukorral.

További receptekért keresse a Mindmegette magazint!

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.