Mindmegette: Töltött pulykarolád

Mindmegette: Töltött pulykarolád

pulyka
PUBLIKÁLÁS: 2019. december 19. 07:00
A KARÁCSONYI IDŐSZAK KITŰNŐ ALKALOM ARRA, HOGY KICSIT IZGALMASABB, KÜLÖNLEGESEBB RECEPTEKET IS KIPRÓBÁLJUNK. TÉRJÜNK EL BÁTRAN A HALÁSZLÉ, RÁNTOTT HAL ÉS SÜLT KACSA KOMBINÁCIÓTÓL.
Bors

HOZZÁVALÓK 4 személyre:

  • 400 g pulykamellfilé
  • só, bors 
  • 1 tk olívaolaj
  • 200 g felcsíkozott bacon
  • 150 g natúr gesztenyemassza (mirelit)
  • 50 g aszalt sárgabarack

Mindmegette

Mindmegette magazin minden csütörtökön a Borsban - keresse az újságárusnál!

Olvasson kényelmesen: fizessen elő a Borsra!

Elkészítés:

1. A pulykamellet késsel nyissuk szét, klopfoljuk vékonyra, majd sózzuk, borsozzuk. Vágjunk le egy nagyobb darab alufóliát, és kenjük meg az olívaolajjal. Fektessük rá a baconcsíkokat, hogy éppen fedjék egymást, majd a pulykahúst is.

2. A felengedett gesztenyemasszát villával törjük össze, sózzuk meg, és egyenletesen osszuk el a húson. Szórjuk rá az apró kockákra vágott aszalt barackot, aztán szorosan tekerjük fel a hússzeletet a baconnel együtt.

3. Tegyük sütőtálba a roládot, és öntsünk alá egy kevés vizet. 200 fokos sütőben 60 perc alatt süssük készre. Végül nyissuk szét az alufóliát, és pirítsuk meg a bacont.

További receptekért keresse a Mindmegette magazint!

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.