Hozzávalók 4 személyre:
Mindmegette magazin minden csütörtökön a Borsban - keresse az újságárusnál!
Olvasson kényelmesen: fizessen elő a Borsra!
Elkészítés:
1. Áztassuk a sáfrányt 25 ml forró tejbe. Keverjük el a lisztet a sóval, adjuk hozzá a cukrot, a felvert tojás felét, a sima és a sáfrányos tejet, az olvasztott vajat és az élesztőt. Dagasszuk fényes tésztává, és letakarva kelesszük 120 percig.
2. Vágjuk 6 darabra, és sodorjuk mindegyiket 35 cm hosszúra. Tekerjük fel úgy, hogy S formát kapjunk. Kenjük meg tojással, és kelesszük még 30 percig. Kenjük meg újra, nyomjunk a tekercsekbe pár szem áfonyát, és süssük meg 180 fokos sütőben 20 perc alatt.
További receptekért keresse a Mindmegette magazint!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.