Mindmegette: Pide – török pizza

Mindmegette: Pide – török pizza

tészta
PUBLIKÁLÁS: 2019. november 28. 07:00
SOKRÉTŰ DARÁLTHÚS: NEM CSUPÁN HAMBURGERT, HÚSPOGÁCSÁT, ILLETVE FASÍRTOT KÉSZÍTHETÜNK BELŐLE, A TÉSZTÁKAT ÉS A ZÖLDSÉGEKET IS FELDOBHATJUK A VÁLTOZATOSAN FELHASZNÁLHATÓ ALAPANYAGGAL.
Bors

Hozzávalók 8 darabhoz:

Tészta:

500 g kenyérliszt + a nyújtáshoz

1 tasak instant élesztő

1 csapott tk só

4 ek olívaolaj

1 db tojás a kenéshez

Feltét:

1 ek olívaolaj

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

500 g darált marhahús

200 g darált sertéshús

100 g sűrített paradicsom

2 db kápia paprika

1/2 tk morzsolt oregánó

1/2 tk morzsolt kakukkfű

150 g trappista sajt

1 csokor friss petrezselyemzöld

Mindmegette

Mindmegette magazin minden csütörtökön a Borsban - keresse az újságárusnál!

Olvasson kényelmesen: fizessen elő a Borsra!

Elkészítés:
1. A tésztához a lisztben vegyítsük el az élesztőt és a sót. Adjuk hozzá az olajat, és apránként öntsünk hozzá 300ml langyos vizet. Dolgozzuk ki a tésztát, majd letakarva, meleg helyen kelesszük a duplájára.

2. A felforrósított olajon pároljuk meg a megtisztított és felaprított hagymákat. Adjuk hozzá a kétféle darált húst, és süssük fehéredésig. Tegyük bele a sűrített paradicsomot, a felaprított kápia paprikát, a fűszereket.

3. A megkelt tésztát gyúrjuk át, majd osszuk 8 egyforma darabra. Nyújtsuk mindegyiket oválisra. Osszuk el rajtuk a tölteléket, de körben a széleket hagyjuk üresen.

4. Formázzunk 8 kis csónakot, rendezzük el egy sütőpapírral bélelt tepsiben. A széleket kenjük meg tojással, a tölteléket szórjuk meg reszelt sajttal. 15-20 perc alatt süssük készre.

További receptekért keresse a Mindmegette magazint!

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.