PR Cikkek

Mindmegette: Karamelles sajttorta

Bors

Létrehozva: 2020.02.13.

KARAMELLES FINOMSÁGOK: AKÁR FOLYÉKONY, AKÁR SZILÁRD, ELLENÁLLHATATLAN EZ A SOKFÉLEKÉPPEN FELHASZNÁLHATÓ NYALÁNKSÁG.

Hozzávalók 8 szelethez:

Alap:

  • 150 g karamellás keksz 
  • 70 g vaj

Krém:

  • 300 g ricotta 
  • 250 g tejföl
  • 2 ek karamellizált sűrített tej
  • 1 vaníliarúd
  • 100 g porcukor
  • 150 ml habtejszín (30%-os)
  • 15 g lapzselatin

Karamell:

  • 250 g barna cukor
  • 150 ml habtejszín
  • (30%-os)
  • 60 g vaj
  • 1 csipet só 

Máz:

  • 1 tasak csokoládémáz
  • dió

Mindmegette

Mindmegette magazin minden csütörtökön a Borsban - keresse az újságárusnál!

Olvasson kényelmesen: fizessen elő a Borsra!

Elkészítés:

1. A kekszet daráljuk le. A vajat olvasszuk meg, és keverjük a darált kekszhez. Béleljünk ki sütőpapírral egy 20 cm átmérőjű csatos tortaformát, és egy pohárral nyomkodjuk bele a kekszes masszát. Legalább 30 percre tegyük a hűtőbe.

2. A krémhez keverjük össze a ricottát, a tejfölt, a karamellizált sűrített tejet, a vaníliarúd kikapart belsejét, valamint a porcukor nagy részét.

3. A hideg tejszínt és a maradék porcukrot verjük habbá. Óvatosan keverjük a tejszínhabot a vaníliás krémbe.

4. A zselatint tegyük 5 ek vízbe, hagyjuk állni 10 percig, aztán lassan melegítsük kevergetve, amíg elolvad. Vegyítsünk hozzá 2 ek krémet, majd forgassuk a krémhez. Simítsuk a kekszes alapra, és tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen.

5. A karamellhez olvasszuk meg a barna cukrot, állandó keverés mellett öntsük hozzá a habtejszínt, majd adjuk hozzá a vajat, a sót, és sűrítsük be nagyjából 10 perc alatt.

6. A karamellt öntsük a torta tetejére, aztán csorgassuk rá csíkokban a megolvasztott csokoládémázt is. Szórjuk meg némi aprított dióval.

További receptekért keresse a Mindmegette magazint!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek