Gasztro Magazin: Bogyószezon

Gasztro Magazin: Bogyószezon

ősz
PUBLIKÁLÁS: 2019. szeptember 17. 02:00
Az őszi bogyós gyümölcsök – például az áfonya vagy a fekete szeder – igazi vitaminbombák, és süteményekben is rendkívül ízletesek. Érdemes a téli hónapokra dzsemet is készíteni belőlük!
Bors

Áfonyadzsem
1 kg    50 perc  ✦✧✧

Hozzávalók:
• 1 kg áfonya
• 3 dl víz
• 300 g cukor
• 1 ek. pektin

100 g tápanyagtartalma:
213,3 kcal; 0,6 g fehérje; 0 g zsír; 50,5 g szénhidrát

Dietetikus tanácsa: cukorbetegek és fogyókúrázók xilitet  ⁄ eritritet ⁄ steviát használjanak.

Gasztro magazin kéthetente kedden a Borsban - keresse az újságárusnál!

Olvasson kényelmesen: fizessen elő a Borsra!

Elkészítés:
1. Az áfonyát megmossuk és leszemezzük, majd a vizet aláöntve főzzük, míg a szemek megpuhulnak és szétnyílnak.
2. Finom lyukú szűrőn átpasszírozzuk, belekeverjük a cukrot és tovább főzzük. Felforraljuk, majd kis lángon még 10 percig bugyogtatjuk.
3. Belekeverjük a pektint és néhány perc főzés után sterilizált üvegekbe töltjük, lezárjuk és szárazdunsztban kihűtjük.

További receptekért keresse a Gasztro magazint!

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.