Mindmegette: Gyors Falatok

Mindmegette: Gyors Falatok

Magazin
PUBLIKÁLÁS: 2019. október 17. 02:00
Magyarországon is divatba jöttek az egyszerű, gyorsan elkészíthető ételek. Gyakran az utcán fogyasztjuk például a hamburgert vagy a gyrost. Hasonló fogásokkal otthon is bátran próbálkozhatunk.
Bors

Csirkekebab tzatzikivel

HOZZÁVALÓK 6 személyre

Kebab:
150 ml tej
1 tk só
1 ek őrölt pirospaprika
1/2 tk őrölt bors
1 tk morzsolt oregánó
1 tk fokhagymapor
800 g csirkemellfilé
olaj a sütéshez

Tzatziki:
400 g natúr joghurt
2 db kígyóuborka
4 ek olívaolaj
1 db citrom

őrölt bors
1/2 csokor menta

Mindmegette magazin minden csütörtökön a Borsban - keresse az újságárusnál!

Olvasson kényelmesen: fizessen elő a Borsra!

Keverjük el a tejben a sót, a pirospaprikát, a borsot, az oregánót és a fokhagymaport. Forgassuk az így kapott pácba a megtisztított, felkockázott csirkemellet, és lefedve rakjuk a hűtőbe 3-4 órára.

A húskockákat húzzuk fel vízbe áztatott fanyársakra. Forrósítsunk fel egy kevés olajat, és süssük meg rajta a nyársak minden oldalát 3-4 perc alatt.

A tzatzikihez keverjük össze a natúr joghurtot meghámozott, finomra reszelt uborkával, az olívaolajjal, a megmosott, szárazra törölt citrom kifacsart levével, egy kevés sóval és borssal, továbbá a leöblített, felaprított mentával. Tálalásig tegyük be a salátát a hűtőbe. A mentával megszórt tzatzikivel és friss pitával tálaljuk a csirkenyársakat.

35 perc + pácolás + hűtés

További receptekért keresse a Mindmegette magazint!

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.