Aktuális

Mindmegette: Pulykasült gesztenyemártással

Bors

Létrehozva: 2019.12.05.

Összeválogattunk néhány pénztárcabarát receptet. Próbálja ki őket!

HOZZÁVALÓK 4 személyre:

  • 1 kg pulykamellfilé
  • só, bors
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ág friss rozmaring
  • 2 ek vaj
  • 1 ek liszt
  • 200 ml száraz vörösbor
  • 500 ml csirkealaplé
  • 2 db babérlevél
  • 1 ág friss kakukkfű
  • 250 g natúr gesztenyepüré

Mindmegette

Mindmegette magazin minden csütörtökön a Borsban - keresse az újságárusnál!

Olvasson kényelmesen: fizessen elő a Borsra!

Elkészítés:

1. A pulykamellet ízesítsük sóval és borssal, majd pirítsuk körbe az olívaolajon. Tegyük tepsibe az olajjal és a kisült pecsenyelével együtt, adjuk hozzá a megmosott rozmaringágat, és süssük készre 60 perc alatt.

2. A mártáshoz egy lábasban forrósítsuk fel a vajat, és kevergetve pirítsuk rajta világos színűre a lisztet. Kis adagokban, folytonos keverés mellett csorgassuk hozzá a bort és az alaplét. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a babérlevelet, a kakukkfüvet. Kevergetve főzzük sűrűre, és forgassuk hozzá a reszelt gesztenyemasszát.

További receptekért keresse a Mindmegette magazint!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek