Mindmegette: Pulykasült gesztenyemártással

Mindmegette: Pulykasült gesztenyemártással

pulyka
PUBLIKÁLÁS: 2019. december 05. 07:00
Összeválogattunk néhány pénztárcabarát receptet. Próbálja ki őket!
Bors

HOZZÁVALÓK 4 személyre:

  • 1 kg pulykamellfilé
  • só, bors
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ág friss rozmaring
  • 2 ek vaj
  • 1 ek liszt
  • 200 ml száraz vörösbor
  • 500 ml csirkealaplé
  • 2 db babérlevél
  • 1 ág friss kakukkfű
  • 250 g natúr gesztenyepüré

Mindmegette

Mindmegette magazin minden csütörtökön a Borsban - keresse az újságárusnál!

Olvasson kényelmesen: fizessen elő a Borsra!

Elkészítés:

1. A pulykamellet ízesítsük sóval és borssal, majd pirítsuk körbe az olívaolajon. Tegyük tepsibe az olajjal és a kisült pecsenyelével együtt, adjuk hozzá a megmosott rozmaringágat, és süssük készre 60 perc alatt.

2. A mártáshoz egy lábasban forrósítsuk fel a vajat, és kevergetve pirítsuk rajta világos színűre a lisztet. Kis adagokban, folytonos keverés mellett csorgassuk hozzá a bort és az alaplét. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a babérlevelet, a kakukkfüvet. Kevergetve főzzük sűrűre, és forgassuk hozzá a reszelt gesztenyemasszát.

További receptekért keresse a Mindmegette magazint!

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.