Gasztro Magazin: Hűsítő ínyencségek

Gasztro Magazin: Hűsítő ínyencségek

jégkrém
PUBLIKÁLÁS: 2019. július 08. 17:00
Nem kell feltétlenül a szupermarketek hűtőpultjaiban keresni a megoldást, ha sütemény helyett egy jeges desszertet szeretnénk felkínálni – mutatunk néhány gyors, egyszerű, de mennyei megoldást.
Bors

Barackos jégnyalóka
Hozzávalók:
• 300 g sárgabarack
• 400 g görög joghurt
• 5 ek. méz

Elkészítés:
A megmosott sárgabarackot, a görög joghurtot és a mézet turmixoljuk simára, majd öntsük jégkrémformákba és fagyasszuk ki őket.
1 adag tápanyagtartalma: 118,8 kcal; 1,9 g fehérje; 3,4 g zsír; 19,6 g szénhidrát

Dietetikus tanácsa: Cukorbetegek és fogyókúrázók méz helyett xilittel/eritrittel/steviával; tejcukorérzékenyek laktózmentes joghurttal fogyasszák.

Gasztro magazin kéthetente kedden a Borsban - keresse az újságárusnál!

Olvasson kényelmesen: fizessen elő a Borsra!

Mojito granita
Hozzávalók:
• 1 kg lime
• 5 ek. barna cukor
• 2 ek. apróra vágott mentalevél
• 1 dl rum

Elkészítés:
1. A lime-okat hámozzuk meg, hártyázzuk le, és a gyümölcshúst a fent leírt hozzávalókkal együtt dobjuk be a turmixgépbe és pürésítsük. A héjából reszeljünk hozzá egy teáskanálnyit és keverjük el.
2. Ezt követően a kapott masszát egy vastag falú üvegtálba simítjuk és betesszük a mélyhűtőbe (minél vékonyabb a réteg, annál előbb megfagy).
3. Egy-két órán belül kanalazható állagúra dermed és fogyasztható a hűsítő, bódító jégkása.
1 adag tápanyagtartalma: 66,7 kcal; 0,6 g fehérje; 0,2 g zsír; 11,1 g szénhidrát

Dietetikus tanácsa: Cukorbetegek és fogyókúrázók xilittel/eritrittel/steviával készítsék. Cukobetegek vegyék figyelembe az alkohol vércukorszintre gyakorolt hatását.

További receptekért keresse a Gasztro Magazint!
 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.