Mindmegette: Fordított meggyes-kakaós szelet

Mindmegette: Fordított meggyes-kakaós szelet

desszert
PUBLIKÁLÁS: 2020. március 13. 07:00
Bors

Hozzávalók 4 személyre:

  • 10 g vaj
  • 1 üveg meggybefőtt (magozott)
  • 400 g finomliszt 
  • 50 g kristálycukor
  • 25 g holland kakaópor
  • 1,5 tk szódabikarbóna
  • 1 kk só
  • 50 ml olaj
  • 10 ml ecet
  • 1,5 tk vaníliaaroma

Mindmegette

Mindmegette magazin minden csütörtökön a Borsban - keresse az újságárusnál!

Olvasson kényelmesen: fizessen elő a Borsra!

Elkészítés:

1, Vajazzunk ki egy hőálló tálat, és terítsük el az alján a kimagozott meggyet.

2. A lisztet, a cukrot, a kakakaóport, a szódabikarbónát és a sót alaposan keverjük el egy tálban. Keverjük össze 150 ml vízzel az olajat, az ecetet és a vaníliaaromát, majd öntsük a száraz hozzávalókhoz, és dolgozzuk össze. Az így kapott tésztát helyezzük a tepsibe szórt gyömölcsre.

3. Melegítsük elő 175 fokra a sütőt, és 35-40 perc alatt süssük meg a süteményt. Ha belül is megsült, vegyük ki, hagyjuk kihűlni, majd borítsuk ki a süteményt a formából úgy, hogy a meggyes réteg legyen felül. Vaníliafagylalttal, tejszínhabbal, illetve porcukorral megszórva tálaljuk.

További receptekért keresse a Mindmegette magazint!

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.