Mindmegette: Nagyi csörögefánkja

Mindmegette: Nagyi csörögefánkja

Új Bors magazinok
PUBLIKÁLÁS: 2020. január 30. 06:00
FÁNKŐRÜLET: RENGETEG FAJTÁJA LÉTEZIK A NÉPSZERŰ ÉDESSÉGNEK – FARSANG IDEJÉN VALAMELYIKNEK AZ ASZTALON A HELYE!
Bors

Hozzávalók 4 személyre:

  • 5-6 db tojássárgája
  • 100 g tejföl
  • 1 ek kristálycukor
  • 350 g liszt + a nyújtáshoz
  • 1 csipet só
  • 200 ml olaj 
  • porcukor a szóráshoz
  • lekvár a tálaláshoz

Mindmegette

Mindmegette magazin minden csütörtökön a Borsban - keresse az újságárusnál!

Olvasson kényelmesen: fizessen elő a Borsra!

Elkészítése:

1. Keverjük habosra a tojássárgáját a tejföllel és a cukorral. Adjuk hozzá a lisztet, a sót, és kézzel alaposan dolgozzuk össze. Ha túl kemény a tészta, tejföllel lazíthatjuk.

2. Lisztezett felületen nyújtsuk ki 2 mm vastag téglalappá, és szeljük fel 10 × 8 cmes rombuszokra. Egy késsel ejtsünk mindegyik közepén egyegy 2-2,5 cm hosszú bemetszést. Az egyik csücskét dugjuk át rajta, majd a két végét kissé húzzuk meg.

3. Bő forró olajban süssük ki a csörögefánkokat, aztán szórjuk meg porcukorral.

További receptekért keresse a Mindmegette magazint!

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.