Mindmegette:  Almás-répás zabmuffin

Mindmegette:  Almás-répás zabmuffin

desszert
PUBLIKÁLÁS: 2020. február 20. 07:00
ZABOS SÜTIK: NEM CSAK KÁSÁT KÉSZÍTHETÜNK BELŐLE, DESSZERTEKHEZ IS FELHASZNÁLHATJUK A FINOM ÉS TÁPLÁLÓ GABONÁT.
Bors

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 200 g teljes kiőrlésű liszt
  • 120 g finom szemű zabpehely
  • 100 g kristálycukor
  • 70 g barna cukor 
  • 2 tk vaníliás cukor
  • 2 tk sütőpor 
  • 1/4 tk só
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 80 ml olaj
  • 240 ml tej
  • 2 db tojás
  • 2 db alma
  • 1 db sárgarépa

Mindmegette

Mindmegette magazin minden csütörtökön a Borsban - keresse az újságárusnál!

Olvasson kényelmesen: fizessen elő a Borsra!

Elkészítés:

1. Forgassuk össze a lisztet, a zabpelyhet, a háromféle cukrot, a sütőport, a sót és az őrölt fahéjat. Egy másik tálban keverjük el az olajat, a tejet és a tojásokat, majd dolgozzuk a lisztes keverékhez.

2. Az almát és a répát tisztítsuk meg, reszeljük le, és forgassuk a tésztához.

3. Osszuk szét az almás-répás masszát egy 12 darabos muffintepsi papírkapszlikkal bélelt mélyedéseiben, és süssük meg a 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt.

További receptekért keresse a Mindmegette magazint!

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.