Mindmegette: Krumplit bele!

Mindmegette: Krumplit bele!

Új Bors magazinok
PUBLIKÁLÁS: 2019. október 10. 02:00
A burgonya finom, tápláló élelmiszer – többnyire köretként kerül a tányérunkra, azonban számos más fogáshoz is felhasználhatjuk. Most ezek közül válogattunk össze néhányat.
Bors

Pásztorpite
Hozzávalók 4 személyre:
500 g burgonya

250 g sárgarépa
100 g vaj
1 db tojássárgája
őrölt bors
szerecsendió
1 ek olaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
400 g darált sertéshús

Mindmegette magazin minden csütörtökön a Borsban - keresse az újságárusnál!

Olvasson kényelmesen: fizessen elő a Borsra!

Elkészítés

1. A krumplit hámozzuk meg, kockázzuk fel, sós vízben főzzük meg. A répát karikázzuk fel, sós vízben főzzük meg. A burgonyát törjük össze a felkockázott vajjal. Amikor kihűlt, keverjük hozzá a tojássárgáját, ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval.

2. Hevítsük fel az olajat. Pároljuk meg rajta a felaprított vörös- és fokhagymát. Adjuk hozzá a darált húst, és pirítsuk meg.
Sózzuk, borsozzuk meg, tegyük bele a répát, és kanalazzuk hőálló tálba.

3. Simítsuk a tetejére a burgonyapürét, majd 180 fokon süssük 30-35 percig .

További receptekért keresse a Mindmegette magazint!

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.