szilva

Test és lélek

Így készíts házilag tökéletes, ám szokatlan lekvárt

Igazi vitaminbombák az őszi gyümölcsökből készült lekvárok. A tökéletes szilvalekvár titkát is megmutatjuk.

Aktuális

Nem csak a nagyinak van joga a befőzéshez! Összeszedtük a titkokat: így lesz tökéletes a zöldség és gyümölcs

Dübörög a zöldség-gyümölcs szezon. Piacról piacra járva szebbnél szebb portékát találunk, amit érdemes félretenni télire. A Bors összeszedte, hogyan tudjuk tartósítani a most porondon lévő zöldségeket, gyümölcsöket.

Aktuális

Itt a nagy pálinkabiblia: Így főzzön pálinkát sárgabarackból és szilvából!

A házi pálinkafőzés csínját-bínját Gyenesi István pálinkafőző szakmérnök mondta el a Borsnak, aki hétszeres nemzetgyőztes, Magyarország, Kárpát-medence és Európa legjobb párlat díjas nyertese.

Aktuális

Valami különlegeset sütne idén? Íme, a legjobb karácsonyi pudingok: Mary Berry a csokikrémre, Jamie Oliver a rozmaringra, Nigella az alkoholra esküszik - Videó

Aktuális

Főszerepben az aszaltszilva: krémlevessel és gesztenyés pulykával várja a Mikulást

A karácsonyi ünnepkörbe lépve minden nap ünnep egy kicsit, ez a vasárnap pedig dupla örömöt tartogat, hiszen a gyerekek kedvenc napja. Ünnepeljük meg egy igazi ünnepi ebéddel!

Aktuális

Gondolta volna? Lassítja az öregedést a szilva

Az aszalt szilvában is megvan, ami a friss gyümölcsben, ám mivel nagyon magas a cukortartalma, diétázóknak nem ajánlott.

Celeb

Datolyaszilvával fiatalodik Esztergályos Cecília

Az egzotikus gyümölcsnek köszönhetően a színésznő hosszú évek óta tartó hát- és csípőproblémái is megoldódtak. Szinte hihetetlen, de napokon belül betölti a 76. születésnapját!

Aktuális

Hull a szilva! - variaciók egy gyümölcsre

Lassan kezdődik a szilvabefőzés ideje, mikor megtelnek a konyhák ezzel a változatosan elkészíthető, zamatos gyümölccsel – ne csak a dunsztosüvegekbe kerüljön belőle, hanem a családi asztalra is!

Aktuális

Most főzzön be szilvát, amíg tud!

Alig két hét, és le is áldoz a szilvának – két héttel korábban, mint más években. A termelők szerint sok van idén a jó magyar szilvából, pálinkának is lesz bőven.