Itt a szilvaszezon! Ne halasszuk el, most együnk belőle sokat, mert számos betegség ellenszere, és leginkább mert nagyon finom!
A szilva, a rózsafélék családjába tartozik. A szilván kívül a Prunus nemzetségbe tartoznak még az olyan csonthéjas gyümölcsök, mint az őszibarack, a nektarin, a mandula és a ringló. Lássuk, miért olyan jótékony hatású szervezetünkre a szilva fogyasztása?
Az egész bolygón több fajtája létezik, attól függően, hogy melyik országból származik, színük, méretük és jellegük alapján különböztethetjük meg. Aszilvafaáltalában májustól szeptemberig ontja termését, a viszonylag egyforma nagyságú gyümölcsöket. Minden szilva közepesparadicsomnagyságú (5-6 cm átmérőjű és 70 g), kis bemélyedéssel ott, ahol a szár van. A belső, húsos része lédús, színe a sárgától, fajtól függően, a halványkék vagy zöld színekig terjed. Minden gyümölcsnek vastag, és kőkemény magja van.
Néhány szilvafaj:cseresznyeszilva, damaszkuszi és a kökényszilva.
Bemutatunk három különleges lekvár és befőtt receptet amelyek zamatos finom szilvából készülnek!
Itt szedhetsz magadnak kedvezőbb áron:Szilva szedd magad 2021
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.