
Amikor beköszönt az ősz, és a piacon megjelennek az érett, zamatos szilvák, sokan veselkednek neki a lekvárfőzésnek. Ha van életed a lekvárfőzésen kívül, és szeretnéd egyszerűen elkészíteni az idei szilvalekvárt, akkor hoztunk egy sütőben sült verziót, amit muszáj kipróbálnod! Görgess lejjebb a receptért!
Mert nem kell a tűzhelynél görnyedned! A hagyományos lekvárfőzéssel ellentétben itt nincs állandó kevergetés, nem kell végig asszisztálni az egész folyamatot, elég csak a kimagozott szilvákat tepsibe tenni, rászórni a cukrot, és mehet is be a sütőbe. Az alacsony hőfokon, pár óra alatt a gyümölcs lassan sül, saját levében puhul meg, így az ízek szépen összeérnek. Ez a módszer nemcsak időt takarít meg, de az eredmény is fantasztikusan selymes, sűrű lekvár lesz. Mi kellhet még? Na ugye!
A szilva természetes gyulladáscsökkentő és hashajtó. Nem véletlen, hogy székrekedés esetén a legtöbben az aszalt szilvához nyúlnak. Plusz egy érv a szilvalekvár mellett!
5 kiló érett, lédús szilvára lesz szükség, amiket félbe kell vágni és kimagozni. Ezután rakd egy mélyebb tepsibe, szórd rá a cukrot – nagyjából 80 dkg-t. A sütőt melegítsd elő 140 fokra, majd 4-5 órán át süsd a szilvákat. Fontos! Óránként egyszer keverd meg, hogy ne égjen oda. Ha már kezd sűrűsödni, egy krumplinyomóval kicsit összetörheted.
Ha kész a lekvár, töltsd tiszta üvegekbe, majd jöhet a dunsztolás. Így sokáig eláll, és bármikor előveheted majd a reggelihez vagy süteményekhez.
A sütőben sült szilvalekvár egyszerű, kényelmes és nagyon ízletes megoldás, ha szeretnéd élvezni a gyümölcs ízét anélkül, hogy egész nap a konyhában szobroznál. Próbáld ki! Hidd el, megéri!
Az alábbi videóból többet is megtudhatsz a szilvalekvár készítésről:
Az alábbi recepteket se hagyd ki:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.