Nem mindegy, hogy állunk neki a hámozásnak és a darabolásnak.
Paradicsom, szilva, bab – elkényeztet minket a nyár vége, kezd beérni minden a fákon, bokrokon, földeken. Tegyünk el a friss, szezonális terményekből, gyümölcsökből minél több mindent!
A házi pálinkafőzés csínját-bínját Gyenesi István pálinkafőző szakmérnök mondta el a Borsnak, aki hétszeres nemzetgyőztes, Magyarország, Kárpát-medence és Európa legjobb párlat díjas nyertese.
Végre itt a sárgabarack szezon, a gazdák nem panaszkodnak! Pakolja meg a kosarát a nyár egyik kedvenc gyümölcsével, mert isteni recepteket mutatunk!
Nincs is jobb annál, mint amikor az egész lakást a frissen főzött lekvár illata járja át. De nem kell a hagyományokat követnünk, kísérletezhetünk is! Lekvárt a legtöbb gyümölcsből lehet főzni, a nagy klasszikus azonban mégiscsak barackból készül.
Eljött a július, és minden jóravaló magyar konyhában rotyog a baracklekvár. Ez nagyon jól van így, mi most mégsem a befőzéshez adunk tanácsokat, hanem ahhoz, hogyan készítsünk belőle jobbnál jobb ételeket.
Évek óta nem pusztított akkora fagy a hazai baracktermésben, mint pár hete. Idén nagyon kevés lekvárnak való barackra lehet számítani. Ráadásul az üveggel is gondok lesznek.<br />