Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok: * *
Hozzávalók (4 adag): 20 dkg aszalt szilva * 6 dkg barna cukor * ½ kk só * 8 szem szegfűszeg * egy rúd fahéj * 1 dl száraz, jó minőségű vörösbor * 1 dl tejszín
A tálaláshoz: aszalt szilva
Elkészítés: Egy liter vizet a cukorral, leheletnyi sóval és a fűszerekkel felforralunk (a szegfűszegeket praktikus teatojásba tenni, hogy turmixolás előtt könnyen kivehessük). Hozzáadjuk a bort és az aszalt szilvát, és 15 percig főzzük. Azután kivesszük a fűszereket, a levest összeturmixoljuk, és belekeverjük a tejszínt. Tálaláskor aszaltszilva-szemeket is tehetünk bele.
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi fok: * *
Hozzávalók (4 adag): 40 dkg pulykamell * 10 dkg darált aszalt szilva * 10 dkg natúr gesztenyemassza * 5 dkg darált dió * 1 tojás * 1 tk só * 1 tk őrölt fekete bors * 2 ek olaj
Elkészítés: A pulykamellből 4 nagy szeletet vágunk, és kiklopfoljuk, majd besózzuk. Az aszalt szilvát ledaráljuk, és összekeverjük a gesztenyemasszával, a dióval, a tojással, a sóval és a borssal. A tölteléket a hússzeletekre halmozzuk, és feltekerjük őket. Négy alufólialapot bekenünk olajjal, és belecsomagoljuk a hústekercseket. 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, majd a fóliát levéve még 15 percig pirítjuk.
Elkészítési idő: 35 perc + hűtés
Nehézségi fok: *
Hozzávalók (4 adag): 25 dkg kuszkusz * 0,5-0,5 kk tengeri só és frissen őrölt fekete bors * 2 citrom frissen facsart leve, 1 teáskanálnyi reszelt héja * 1 ek jó minőségű olívaolaj * 1 csésze vékonyra szeletelt lila hagyma * 1 csokor apróra vágott friss mentalevél * 1 csokor apróra vágott friss, lapos levelű petrezselyem * 1 kisebb kápia paprika apró kockákra vágva * 1 kisebb kígyóuborka, hámozatlan, közepes kockákra vágva * 15 szem koktélparadicsom félbe vágva * 10 dkg közepes kockákra vágott feta
Elkészítés: Egy serpenyőben szárazon, folyamatosan kevergetve enyhén pirítsuk meg a kuszkuszt, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyit felvesz, ez kb. 3-3,5 dl. Sózzuk meg, és kevergetve forraljuk el róla a vizet. Amikor már csak kevés víz látható az edény alján, fedjük le és tegyük félre – míg kihűl, ezt magába szívja, és teljesen megpuhul. Ez idő alatt daraboljuk fel a zöldségeket, a fetát, aprítsuk fel a zöldfűszereket, és keverjük ki az öntetet a citromlé és az olívaolaj felhasználásával. A listában szereplő són és borson kívül ízesíthetjük egy kis csilivel vagy más csípős fűszerrel. Ha a kuszkusz kihűlt, keverjük össze a salátát, és legalább egy órára tegyük a hűtőbe fogyasztás előtt. Hidegen tálaljuk.
Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi fok: * * *
Hozzávalók (12 szelet): 30 dkg liszt * 5 tojás * 20 dkg porcukor * 25 dkg vaj * 2 dl tojáslikőr * 1 csomag sütőpor
Elkészítés: A tojások sárgáját a porcukorral sűrű habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vajat is. Hozzáöntjük a tojáslikőrt, majd rászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és simára eldolgozzuk a masszát. A tojások fehérjét habbá verjük, és lazán a tésztához keverjük. Kilisztezett kuglófformába öntjük a masszát. 150 fokon 60 percig sütjük. Kifordítjuk a formából, és rácson kihűtjük. Vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.