Próbáltad már a sült szilvalekvárt? Nincs istenibb finomság ennél!

szilvalekvár
PUBLIKÁLÁS: 2024. július 30. 12:00
A szilvalekvárnál már csak a sült szilvalekvár finomabb.

Ha van valami, amit érdemes kipróbálnod, az a sütőben sült szilvalekvár! Ennél finomabb lekvárt nem is készíthetsz a szilvából.

Fotó: Pixabay

Hozzávalók:

2 kg szilva

15 dkg cukor

1 tk fahéj

1 ek ecet

Elkészítés:

A szilvát megmossuk, kettévágjuk és kimagozzuk. Egy tepsit kikenünk ecettel és elrendezzük benne a félbevágott szilvákat, majd megszórjuk cukorral. Előmelegített sütőbe tesszük és alufóliával lefedve 150 fokon elkezdjük sütni. 2-3 óra múlva, ha már levet engedett, levesszük róla az alufóliát, megszórjuk fahéjjal és addig sütjük, amíg sűrű állaga nem lesz (kb. még +2 óra).

Az elkészült szilvalekvárt átszedjük az üvegekbe, és jól lezárjuk - írja a mindmegette.hu. 

 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.