A hideg és a járványügyi intézkedések ismét a négy fal közé parancsolnak bennünket. De nézzük a jó oldalát: most van idő a tartalmasabb, időigényesebb ételek elkészítésére.
Bár magunk mögött hagytuk a Márton-napot, kár lenne abbahagyni a libaevést, hiszen annyi remek receptünk van hozzá – és nem utolsósorban sok szép, hízott libánk. Ne fogjuk vissza magunkat, ez a hónap szóljon a pecsenyéről és az újborról!
Franciaország, a Burgenland tartomány és Magyarország védőszentje, akit a kora középkor egyik legnépszerűbb szentjeként tartanak számon. Ő Szent Márton, akinek egész életét végigkísérték a csodák.
Ha nagy a család, se biztos, hogy elfogy egy egész liba. Meg hát hiába a sok bolti akció ilyenkor, Márton-nap környékén, azért megkérik az árát a szárnyas minden porcikájának. Jobban jár, ha az egész madár helyett csak azokat a részeket...
Sokan szeretik, mégis csak az ünnepek alkalmával kerül az asztalra a hízott liba- és kacsamáj. Nem is csoda, általában több mint tízezer forintért juthatunk hozzá kilójához.