Aszalt sárgabarackos sertésragu
Hozzávalók: 40 dkg sertéscomb 10 dkg aszalt sárgabarack 1 nagy sárgarépa 1 pohár joghurt 2 ek olaj só
Elkészítés: A sárgarépát megpucolom, megmosom és hosszába félbe, majd fél karikákra vágom. A aszalt barackot apróra darabolom.
A húst ujjnyi vastag csíkokra vágom, megsózom. Egy serpenyőben 2 ek olajat felmelegítek, fehéredésig pirítom benne a húst. Közepesre veszem a lángot, öntök rá 1,5 dl vizet (írhatnék alaplét, mert azzal még finomabb, csak hogy őszinte legyek, azt lusta vagyok csinálni) és lefedve párolom.
Mikor a hús már majdnem puha ez kb. 20-25 perc, hozzáadom a répát és a barackot és ezzel is párolom. Amint minden megpuhult a joghurtot is hozzákeverem, majd összerottyantom, és kész is.
Köretnek én bulgurt készítettem, de illik hozzá a párolt rizs vagy egy frissen sültdiós kenyéris.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.