Kényeztető nyári menü: a legfinomabb barackos és meggyes falatok a tányéron

Kényeztető nyári menü: a legfinomabb barackos és meggyes falatok a tányéron

barack
PUBLIKÁLÁS: 2021. augusztus 15. 14:00
Paradicsom, szilva, bab – elkényeztet minket a nyár vége, kezd beérni minden a fákon, bokrokon, földeken. Tegyünk el a friss, szezonális terményekből, gyümölcsökből minél több mindent!
Bors

Paradicsomleves betűtésztával

Elkészítési idő: 15 perc

Nehézségi fok: *

Hozzávalók (4 személyre): 700 ml passzírozott paradicsompüré * 150 ml zöldségalaplé * 1 kis fej vöröshagyma * 1 szál zellerszár * 2 evőkanál olaj * 1 tk cukor só, frissen őrölt bors * egy marék betűtészta

Elkészítés: Egy fazékban kevés olajon megfuttatjuk az apró kockára vágott vöröshagymát és zellerszárat, majd, ha már kezd kissé pirulni, rászórjuk a cukrot, hogy az karamellizálódjon. Ezután beleöntjük a passzírozott paradicsompürét, és felöntjük a zöldséglevessel. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Felforraljuk, majd egy botturmix segítségével átturmixoljuk, hogy teljesen homogén legyen a leves. Sós vízben kifőtt betűtésztára merjük a levest.

Zabpehelyben sült csirkemell kínai kellel és barackkal

Elkészítési idő: 60 perc

Nehézségi fok: * * *

Hozzávalók (4 személyre): 600 g csirkemellfilé * só, fehér bors * 50 g liszt * 2 db tojás * 100 g zabpehely * 1 kisebb fej kínai kel * 60 g vaj * 300 g sárgabarack * 80 g kápiapaprika * ¼ db citrom * 150 ml olaj

Elkészítés: A megtisztított csirkemellet vágjuk fel szeletekre, kissé klopfoljuk ki azokat, majd sózzuk, borsozzuk meg. Ezután hempergessük meg őket a lisztben, a felvert tojásban és a zabpehelyben. A kelt mossuk meg, távolítsuk el a torzsáját, majd vágjuk fel a zöldséget cikkekre, és kis lángon kezdjük el azokat sütni a megmelegített vajon. Válogassuk ki a keményebb barackokat, magozzuk ki őket, azután vágjuk fel cikkekre, és adjuk a kelhez a kimagozott, felaprított paprikával együtt. Sózzuk, borsozzuk meg az egészet, majd fordítsuk meg a kelcikkeket, és süssük-pároljuk készre 2-3 perc alatt. Ízesítsük a keveréket a citrom kifacsart levével, forgassuk bele a puhább, kimagozott, felcikkezett barackokat, és törjük át azokat villával. Végül öntsünk hozzá egy kevés vizet, és forraljuk össze az egészet. A hússzeleteket süssük ki a közepesen felforrósított olajban, majd szedjük őket konyhai papírtörlőre, és csepegtessük le. A barackos kínai kellel körítve tálaljuk.

Ez is érdekelheti

Ez komoly?! Tényleg lehet steak a görögdinnyéből?

Villámgyors túrógombóc egészségesebben – hétvégi menü

Szomorú hírünk van: hiába kedvencünk a főtt kukorica, ezeknek az emberek nem is ehetnék - Videó

Rizsfelfújt málnás meggyszósszal

Elkészítési idő: 90 perc

Nehézségi fok: * * 

Hozzávalók (4 személyre): 1 db biocitrom * 500 ml tej * só * 125 g kerek szemű rizs * 2 db tojás * 25 g vaj + a formákhoz * 50 g kristálycukor * 1 tasak vaníliás cukor * 125 g túró A szószhoz: 200 g málna * 200 g meggy * 50 g kristálycukor * 15 g étkezési keményítő

Elkészítés: A citromot mossuk meg, töröljük szárazra, majd zöldséghámozóval hántsuk le a héját, és tegyük lábasba azt a tejjel, 1 csipet sóval, továbbá az átöblített, lecsepegtetett rizzsel együtt. Forraljuk fel, azután kis lángon főzzük 25 percig. A tűzről levéve távolítsuk el a tejberizsből a citromhéjat, és hagyjuk kihűlni. Közben válasszuk szét a tojásokat, és a sárgájákat keverjük simára a puha vajjal, valamint a kétféle cukorral. Ezután adjuk a keveréket a tejberizshez az áttört túróval együtt. Végül óvatosan forgassuk bele a kemény habbá vert tojásfehérjét. Simítsuk a rizses masszát egy kivajazott tűzálló tálba, és süssük a 175 fokos sütőben 40 percig. Közben a szószhoz tegyük lábasba a megmosott málnát a kimagozott meggyel együtt, öntsünk fel 100 ml vízzel, és forraljuk fel. Ezután közepes lángon főzzük 7 percig. Végül adjuk hozzá a cukrot, valamint egy kevés vízzel simára kevert étkezési keményítőt, és kevergetve ismét forraljuk fel. Ezzel meglocsolva tálaljuk a rizsfelfújtat. 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.