A sárgabarack nagyon egészséges, tele van antioxidánsokkal, melyek fiatalon tartanak és védenek a súlyosabb betegségektől. Béta-karotint is tartalmaz mely különösen jót tesz nyáron a bőrnek. Egy tanulmány szerint ez a gyümölcs még a répánál is jótékonyabb hatást gyakorol a szemre és a látásra. Sok benne a rost és a vitamin, ezért érdemes minél többet fogyasztani, amíg szezonja van. Az alábbi morzsasüti egyszerű, egyben nagyszerű, kicsit savanykás ízvilággal.
Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt
3 tojás sárgája
15 dkg cukor
25 dkg vaj
1 csomag sütőpor
1 púpozott kanál tejföl
csipet só
Töltelékhez:
Sárgabarack, kristálycukor, lekvár
Tetejéhez:
300 gramm kristálycukor
20 deka liszt
180 gra
* Ha héjával készíti a lekvárt, figyeljen, hogy csak hibátlan gyümölcs kerüljön a fazékba. Magozza ki, aztán darálhatja, vagy turmixolhatja. A héjával főzött lekvár sűrűbb lesz.
* A héj nélkül készítetthez több idő kell. Héjjal kesernyésebb lesz a lekvár íze
* A héjat úgy tudja a leggyorsabban lehúzni, ha néhány másodpercre forró vízbe teszi.
* Minél érettebb a gyümölcs, annál kevesebb cukor kell hozzá.
* Magas, vastag aljú lábasban főzze, így nem ég le, nem bugyog ki.
* Télen is főzhet lekvárt, ez esetben tegye mag nélkül fagyasztóba a gyümölcsöt.
* Minél tovább főzi, annál sűrűbb lesz!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.