Készítsünk cukor nélkül sárgabarackdzsemet!

dzsem
PUBLIKÁLÁS: 2020. július 03. 14:42
A sárgabarack lekvárt mindenki szereti. Elképzelhetetlen a fánk, a palacsinta, de a legtöbb pite is nélküle.

A sárgabarack lekvárt mindenki szereti. Elképzelhetetlen a fánk, a palacsinta, de a legtöbb pite is nélküle.

Sokszor gondoljuk egy-egy finomság esetében, hogy milyen jó lenne a kalóriaszegény változat belőle. Hát most itt a cukor hozzáadása nélkül készült dzsem! Érdemes kipróbálni a receptet!

nektarin lekvár

A baracklekvár elkészítése

A jól megmosott, meghámozott, kimagozott és cikkekre vágott barackot 2 dl vízzel főzni kezdjük.Állandóan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ekkor a citromlevet is belekeverjük, még egyszer felforraljuk, majd forró vízzel fertőtlenített üvegekbe merjük.

Az üvegek tetejére rumban feloldott szalicilt teszünk, majd két réteg celofánnal lezárjuk. A dzsemeket szárazgőzben hagyjuk kihűlni, majd felcímkézve a kamrába állítjuk.

Ezt a pompás színű, fanyar dzsemet vadhúsok, vagy párolt marha mellé kínáljuk, vagy étkezési keményítővel sűrítve, száraz fehérborral bolondítva mártást készítünk belőle.A cukor nélkül készített dzsem nem illeszthető cukorbetegek étrendjébe, hiszem a gyümölcs önmagában is sok gyümölcscukrot tartalmaz, de fogyókúrázóknak kiválóan alkalmas.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.