AktuálisÍgy csekkolhatja le, hogy mennyire friss a tojás, a liszt vagy a sütőpor a sütisütés előtt Van, amikor hiába tartja be pontosan a receptben leírtakat, mégis elkeserítő a végeredmény. Lehet, hogy nem önben, hanem a hozzávalók frissességében volt a hiba.
Test és lélekTejszínes dzsemes szelet fekete áfonyával Langyos piskóta, forró gyümölcsvelő és jéghideg tejszín teszi feledhetetlenné az egyébként is mennyei ízorgiát ebben a süteményben.
Test és lélekHabos varázs áfonyával és málnával A nyári bogyósokból bármikor választhatunk ízlésünk szerint, és a legnagyobb melegben is könnyű édességet készíthetünk belőlük.
Test és lélekEgzotikus saláták hűtenek a kánikulában A hőségben sok embernek nincs kedve nehéz ételeket enni, jobban esik nekik valamilyen friss saláta. Aki időnként változtatni szeretne megszokott receptjein, érdemes kipróbálnia néhány újabb hozzávalót. Ezek a finomságok húsételek mellé...
Test és lélekAz igazi mákos guba A mákos gubát száz évvel ezelőtt még az anyagi bőségért készítették karácsonykor, ma már hétköznapokon is szívesen készítjük. Igaz a kelt tészta sütése helyett sokszor egyszerűen kiflit karikázunk bele.
Test és lélekTejszínes-gyümölcsös csirkemell A negyedórás előkészítés után a csirkénk elvan magában a tepsiben, így csinálhatjuk az egyéb ügyes bajos dolgainkat, vagy pihenhetünk kicsit.
Test és lélekTöltött gomba Vegetáriánusoknak is feltálalhatjuk a töltött gombát, ha kihagyjuk a sonkát. Kínálhatjuk hidegen, vagy melegen. Köretként, vagy feltétként is.
Test és lélekZabaione fagylalt Édes, lágyan krémes, ropogós fagylaltkülönlegesség. Nincs párja a bolti jégkrémtorták között. Nyári kerti patrtikra is kitűnő.
Test és lélekFűszeres túróval töltött csirkecomb Hideg sörrel meccsnézéshez is adhatjuk, de szépen tálalva, különleges körettel fantasztikus ünnepi eledel lehet a ropogósra sült csirkecomb is, főleg ha a bőre alatt friss zöldfűszerekkel ízesített túró bujkál.