Test és lélek

Tejszínes dzsemes szelet fekete áfonyával

Bors

Létrehozva: 2012.07.15.

Langyos piskóta, forró gyümölcsvelő és jéghideg tejszín teszi feledhetetlenné az egyébként is mennyei ízorgiát ebben a süteményben.

Hozzávalók 8 szelethez

Tésztához: 30 dkg liszt- 25 dkg vaj - 4 tojás - 15 dkg cukor - 1 tasak vaníliás cukor - 1/2 tasak sütőpor - 1.5 dl tej

Töltelékhez: 40 dkg áfonya - 15 dkg porcukor - 1 citrom leve - néhány csepp rumaroma - 3 dl tejszín - 1 csomag habfixáló

Elkészítés

1. Bő vízben megmossuk, lecsöpögtetjük az áfonyát, felitatjuk róla a nedvességet, majd meghempergetjük porcukorban. 15 perc alatt átfőzzük, hogy dzsemszerű legyen, közben meglocsoljuk citromlével, kevés rumaromával. Kihűtjük.

2. Habosra keverjük a tojássárgákat a cukorral s a puha vajjal, hozzáadjuk a apránként a liszt, a sütőpor és a vaníliás cukor keverékét. Közben adagolva beleöntjük a tejet, és jól összedolgozzuk. Csipet sóval habbá verjük a tojásfehérjéket, majd beleforgatjuk a tésztamasszába, és az egészet a sütőpapírral kibélelt tepsibe töltjük.

3.Elsimítjuk a massza középét, hogy egyenletes legyen, és ne púposodjon fel sütés közben. 180 C fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. Kiborítjuk a tepsiből, hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen három lapot vágunk belőle.

4. Megkenjük a süteménylapokat áfonyadzsemmel, s ráterítjük a lehűtött tejszínből robotgépben felvert kemény habot. Egymásra helyezzük, a tetejét is bevonjuk habbal. Hűtőbe tesszük, fogyasztás előtt vízbe mártott késsel kockákra szeleteljük.

Elkészítési idő: 45 perc
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek