Tejszínes-gyümölcsös csirkemell

gyümölcs
PUBLIKÁLÁS: 2012. június 24. 16:00
A negyedórás előkészítés után a csirkénk elvan magában a tepsiben, így csinálhatjuk az egyéb ügyes bajos dolgainkat, vagy pihenhetünk kicsit.
Bors

Hozzávalók

10 szelet csirkemell – 3 alma szeletelve – 4 dl tejszín – 1 ananászkonzerv vagy friss ananász, pici darabokra vágva –5 dkg mazsola – 20 dkg reszelt sajt – só – bors

Elkészítés

1. A megmosott csirkemell filéket sózzuk, borsozzuk, kivajazott tepsibe vagy hőálló tálba fektetjük.

2. A tejszínnel elkeverjük a gyümölcsök felét, a csirkére öntjük, és alufóliával lefedjük. Így sütjük 30 percig, körülbelül 180 C fokon.

3. Amikor a hús már puha, levesszük a fóliát, a maradék gyümölcsöt is az edénybe szórjuk, a tetejére kerül a reszelt sajt, és pirosra sütjük.

TIPP

Ezzel a csirkével az abszolút kezdő háziasszonyok is sikert arathatnak. Ha nem szeretjük az ananászt, akkor helyettesítsük darabolt őszibarackkal (konzerv is jó), esetleg szőlőszemekkel, de más gyümölcsöket is használhatunk. Sőt, húsimádók gazdagíthatják például felkockázott, vajon megpirított sonkával is. 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.