Habos varázs áfonyával és málnával

áfonya
PUBLIKÁLÁS: 2012. július 14. 19:00
A nyári bogyósokból bármikor választhatunk ízlésünk szerint, és a legnagyobb melegben is könnyű édességet készíthetünk belőlük.
Bors

Hozzávalók 4 adaghoz

A tésztához:

20 dkg liszt - 20 dkg cukor - 10 dkg őrölt mandula - 15 dkg vaj - ½ csomag sütőpor - 2 tojás sárgája - csipet só - 1 citrom reszelt héja
Töltelékhez: 20 dkg áfonya - 20 dkg málna, szeder, eper vegyesen - 5 dkg cukor - 2 tojás fehérje

Elkészítés

1. Habosra keverjük a cukorral a tojássárgákat és a vajat, beleszórjuk a citromhéjat, a mandula felét, a lisztet, a sütőport. Alaposan összedolgozzuk, és egy órát a hűtőben pihentetjük.

2. Papírral kibélelünk négy egyforma hőálló tálat, négyfelé osztjuk a tésztát, lisztezett deszkán kinyújtjuk, és mindegyik edénybe fektetünk egyet-egyet. Megszórjuk mandulával, és ráterítjük a cukorban meghempergetett bogyós gyümölcsöket.

3. 170 C fokra hevített sütőben rácsra tesszük a tálakat, és harminc percig sütjük Közben a tojásfehérjéből csipet sóval kemény habot verünk. Kivesszük az edényeket a sütőből, mindegyiket beborítjuk tojáshabbal, és további tíz percre visszatoljuk. Amint látjuk, hogy sárgul a hab, kivesszük. Langyosra hűtjük, majd késsel körben kilazítjuk, és kiborítjuk. Levesszük róla a papírt.

Elkészítési idő: 65 perc
 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.