Test és lélek

Habos varázs áfonyával és málnával

Bors

Létrehozva: 2012.07.14.

A nyári bogyósokból bármikor választhatunk ízlésünk szerint, és a legnagyobb melegben is könnyű édességet készíthetünk belőlük.

Hozzávalók 4 adaghoz

A tésztához:

20 dkg liszt - 20 dkg cukor - 10 dkg őrölt mandula - 15 dkg vaj - ½ csomag sütőpor - 2 tojás sárgája - csipet só - 1 citrom reszelt héja
Töltelékhez: 20 dkg áfonya - 20 dkg málna, szeder, eper vegyesen - 5 dkg cukor - 2 tojás fehérje

Elkészítés

1. Habosra keverjük a cukorral a tojássárgákat és a vajat, beleszórjuk a citromhéjat, a mandula felét, a lisztet, a sütőport. Alaposan összedolgozzuk, és egy órát a hűtőben pihentetjük.

2. Papírral kibélelünk négy egyforma hőálló tálat, négyfelé osztjuk a tésztát, lisztezett deszkán kinyújtjuk, és mindegyik edénybe fektetünk egyet-egyet. Megszórjuk mandulával, és ráterítjük a cukorban meghempergetett bogyós gyümölcsöket.

3. 170 C fokra hevített sütőben rácsra tesszük a tálakat, és harminc percig sütjük Közben a tojásfehérjéből csipet sóval kemény habot verünk. Kivesszük az edényeket a sütőből, mindegyiket beborítjuk tojáshabbal, és további tíz percre visszatoljuk. Amint látjuk, hogy sárgul a hab, kivesszük. Langyosra hűtjük, majd késsel körben kilazítjuk, és kiborítjuk. Levesszük róla a papírt.

Elkészítési idő: 65 perc
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek