Hozzávalók
12 nagy csiperkegomba – fél citrom leve – 2 ek zsemlemorzsa – 2 ek parmezán sajt – 2 dkg vaj
Töltelékhez: fél hagyma – 1 cs petrezselyemzöld – 1 gerezd fokhagyma – 15 dkg főtt sonka – 3 dkg vaj – 1 tojás – 1 ek bor
Elkészítés
1. A megtisztított gombafejekből kivájjuk a spóralemezeket, majd citromlével és sóval fűszerezzük. A kalapokat fejjel lefelé kivajazott edénybe helyezzük.
2. A töltelékhez az összes szilárd hozzávalót apróra vágjuk, és forró vajon megpároljuk. Amikor kész, hozzákeverjük a tojást is, és ízlés szerit fűszerezzük.
3. Gazdagon megtöltjük a gombákat, megszórjuk csipetnyi zsemlemorzsával, a tetejükre apró darab vajat és kevés parmezánt teszünk, majd előmelegített 220 C fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük.
TIPP
Aki nem szereti, vagy nem ehet sajtot, a töltelékek tetejére tegyen kis rózsaformára hajtogatott pármai sonkát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.