A koronavírus-fertőzés egyik leggyakoribb tünete a szaglásvesztés, ami néhány esetben akár tartóssá is válhat. Ez ellen a kellemetlen kísérőtünet ellen azonban könnyen tehet egy kis gyakorlással.
A koronavírus egyik legjellemzőbb tünete az íz- és szaglásvesztés. De vajon miben térnek el ezek a tünetek attól, amikor csak egy szimpla megfázás miatt gyengülnek meg ezek az érzékek?
A legfinomabb ételeknél is olyan érzése van, mintha csak egy darab gumit rágna? Aki a koronavírus-fertőzés miatt elveszítette a szaglását és ízérzékelését, az nem csak az étkezéseknél, de a főzésnél is komoly akadályokba ütközik.
A hűvösödő időjárás meghozza a laktatóbb, tartalmasabb ételek iránti vágyat – ebben a szellemben keresgéltünk a hagyományos ízek és az újszerűbb megoldások között.
Immár a világhírű magyar édesség is a hungarikumok listáját gazdagítja. De vajon mit jelent ez pontosan, lehet-e változtatni ezután az eredeti recepten, vagy kizárólag az 1884-ben megalkotott összetevőkkel lehet dolgozni?
Az egyetem kutatása azt mutatja, hogy a csökkentett sótartalom címke befolyásolja a fogyasztók ízérzékelését, ami az ilyen címkével nem rendelkező termékekhez képest kevésbé ízletessé teheti az élelmiszert a vásárlóknak.
Egy kisgyereknél szinte elképzelhetetlen, hogy bármit megegyen, aminek furcsa a színe, a szaga vagy netán az állaga. A kiskorban még utálattal fogyasztott étel felnőttkorra kedvenccé is válhat. De minek köszönhető ez?
Még mindig jobban szeretjük a szaloncukrot a Mikulás-csokinál, évente 3500 tonnát fogyasztunk belőle. A szakma szeretné, hogy végre hungarikum legyen az egyébként minden ízében magyar édesség.
<p>Megnyílt a Magyar ízek utcája szombat délelőtt a fővárosban a Szent István-napi ünnepségek részeként. A háromnapos gasztronómiai eseményt a Budai alsó rakpart Várkert Bazár előtti részén tartják. Idén a fűszereké a főszerep,...
Míg a fiatalok a chipset, addig az idősebbek még mindig a nápolyit rágcsálják legszívesebben a tévé előtt üldögélve. A kakaós sokak kedvence, így ezúttal ebből hasonlítottunk össze ötfélét. Lássuk, mire jutottunk!
Vakrandi helyett, vakvacsoráztak azok, akik kíváncsiak voltak arra, milyen lehet egy étkezés a látássérültek számára. A tesztelők szerint jobban érezték az ízeket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.