Vendégváró finomságok Amerikából

Vendégváró finomságok Amerikából

receptek
PUBLIKÁLÁS: 2020. június 03. 13:33
Ha idén a kialakult helyzet miatt nem jutunk el külföldre, akkor sem kell nélkülöznünk más országok tradicionális ízeit, elkészíthetjük őket mi is otthon. A pulykahús a nemzetek eledele, és rendkívül kedvelt a tengerentúlon. Dosso Gabi, a Gallicoop háziasszonya ezúttal az amerikai kontinens népszerű fogásait mutatja be.

Ha idén a kialakult helyzet miatt nem jutunk el külföldre, akkor sem kell nélkülöznünk más országok tradicionális ízeit, elkészíthetjük őket mi is otthon. A pulykahús a nemzetek eledele, és rendkívül kedvelt a tengerentúlon. Dosso Gabi, a Gallicoop háziasszonya ezúttal az amerikai kontinens népszerű fogásait mutatja be.

A pulyka eredetileg Észak- és Közép-Amerikában volt őshonos állat, onnan került az 1500-as években Európába, és indult hódító útjára. Bár mindenkinek a hálaadási pulyka jut egyből eszébe az amerikai konyhát illetően, számos más elkészítési módon is fogyasztják ezt a kalóriaszegény, többszörösen telítetlen zsírsavakban rendkívül gazdag húst.

Most, hogy feloldották a kijárási korlátozásokat, újra meglátogathatjuk a barátainkat, rokonaikat, bepótolhatjuk az elmaradt találkozásokat. Végre előkerülhetnek a boros poharak, a társasok, kiülhetünk együtt a kertbe, vagy a konyaasztal köré sereglett vendégekkel falatozva beszélgethetünk. Jó, ha mindig van otthon pulykahús a hűtőben, mert ezekkel a gyorsan elkészíthető amerikai finomságokkal, garantáltan bezsebelhetjük az elismerést.

Trendi vacsora? Íme a nachos bundában sült pulyka falatok

Egy könnyű vacsorához elengedhetetlenek a mártogatós falatkák. A csíkokra vágott pulykamell filét sózzuk, borsozzuk, majd panírozzuk: megforgatjuk lisztben, majd egy kanál tejföllel elkevert tojásban, végül apróra tört nachosban. 180 fokos sütőben aranyszínűre sütjük és különböző mártogatósokkal kínáljuk: tejföllel, csípős salsa szósszal, áfonyaszósszal és ruccolával is isteni.

Nincs Amerika hot-dog nélkül! Grillezett hot dog

A vékonyan bevagdosott pulykavirsliket grillrácson megsütjük. Kicsit rápirítunk a félbevágott hot-dog kiflikre is, aztán tegyük bele a virslit és szórjuk meg tépkedett salátával, pirított hagymával, lila hagymával, uborkával, sajttal, vagy jalapeno paprikával. Mehet rá a ketchup vagy a mustár, ízlés szerint.

Hiányzik a sokszínű Kalifornia? Jöjjön a töltött kaliforniai paprika!

Forró olajon megdinszteljük a vöröshagymát, beletörjük a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a darált pulykahúst, és fehéredésig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, és kevés vízzel puhára pároljuk. Összekeverjük ízlés szerint paradicsommal, főtt rizzsel, kockára vágott Gouda sajttal, akár apróra vágott olívabogyóval is. A paprikákat megmossuk, levágjuk a tetejét, kivágjuk a magját és megtöltjük a hússal. Üvegtálba rendezzük, és előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig sütjük.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.