Csúnya büntetésre számíthatnak, akik otthon készítenek bort
Nagyon oda kell figyelni a hogyanra!
Nagyon oda kell figyelni a hogyanra!
Már hagyomány, hogy az Egri Borvidéken közéleti személyiségek segítenek be a szüretbe, idén sem volt ez másként. Pénteken, az őszi napsütéses időben a Juhász Testvérek Pincészetének birtokán, az egerszalóki Ferenchegy dűlőn ragadott...
Rókusfalvy Pál, elárulta, évente tartanak családi olimpiát. Különböző versenyszámok vannakés mindig ügyelnek rajta, mindenki kapjon oklevelet, érmet vagy kupát.
Mi is lehetne jobb őszi program, mint a gyönyörű színekben pompázó Tokaj-hegyaljai borvidéken szüretelni. Régen a szőlőszedés nagy zajkeltéssel indult, összegyűlt a falu apraja-nagyja, hogy együtt gyűjtsék be az érett fürtöket. Mára...
A legtöbb helyen már kipréselték a szőlőt, csak a késői szüretek vannak hátra. A csemegeszőlő is hamarosan eltűnik a piacokról, így búcsúzóul egy egész menüt építettünk köré.
Csodás tájak, finom borok és kellemes beszélgetések teszik felejthetetlenné Villány borvidékét. De kevesen tudják, hogy mennyi törődést, odafigyelést igényel a szőlő, hogy később kiváló nedűként csillapítsa szomjunkat.
Nem mindenki töltheti az őszi hétvégéket a szőlőskertben, de otthon is teremthetünk szüreti hangulatot egy jól megválasztott menüvel: leves helyett legyen friss szőlő sajtokkal tálalva, utána egy jó marharagu, és süssünk hozzá ropogós,...
A dinnyetermesztők is jól tudják, mikor van Lőrinc-nap, de szerencséjükre manapság nem okoz akkora fejtörést, mint korábban. Ha nem lesz sok eső, még egy kicsit kitart a gyümölcs.
A szüret az év egyik legmozgalmasabb és legizgalmasabb időszaka, ahol biztosan összegyűlik a család, és persze jó a hangulat. A vigasságok mellett azonban fontos a munka is.