Szekszárdi pincészetek és pálinkafőzdék tárják ki kapuikat ezen a különleges hétvégén

Szekszárd
PUBLIKÁLÁS: 2021. szeptember 02. 18:21

A Szekszárdi borvidék borászai nyitott pinceajtókkal, szekszárdi borokkal és finom falatokkal várják az érdeklődőket szeptember 16. és 19. között a Szüreti Nyitott Pincéken. Szeptember harmadik hétvégéjén 27 pincészet és 1 pálinkafőzde fogadja majd a vendégeket.

Illusztráció Forrás: Szekszárdi Borvidék / Facebook.com

A történelmi borvidék Tolna megyében található, és ott terül el, ahol a Szekszárdi dombság és a Sárköz találkozik. Az a terület amely alkalmas a szőlőtermesztésre, körülbelül 6000 hektár. Szekszárd városa mellett 14 település tartozik a borvidékhez, itt a szőlőtermesztés hagyományai egészen a római időkig visszanyúlnak.

A bortermelést alapvetően a nemzetközi, illetve magyar fajtákból készített nagytestű, magas csersav- és alkoholtartalmú vörösborok jellemzik. A vidék legismertebb borfajtái a nemes házasítás alapján születő szekszárdi bikavér, a szekszárdi kadarka, melynek borszőlője az egyik legnagyobb kihívást jelentő szőlőfajta a borászok számára, a kékfrankos, ami Magyarországon és Szekszárdon is a legnagyobb területen termesztett kékszőlő-fajta.

Bár a Szekszárdi borvidék klimatikus viszonyai elsősorban a vörösboroknak kedveznek, azért ezen a vidéken is ihantunk könnyed fehérborokat, illetve rozék és sillerek színesítik a portfóliót - írják a Szekszardibor.com oldalon.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.