Dátum tartomány
Cikk típusa
Rovatok
Szerző szerint

Lecsó


A száraz dunszton múlik a télire elrakott lecsó

A száraz dunszton múlik a télire elrakott lecsó

Télen, amikor kint esik a hó, jó visszagondolni a nyár legfinomabb ízeire. Ezeken a napokon egy gondoskodó háziasszony le­emel a kamrapolcról egy jó lecsót, és megidézi a nyarat egy finom vacsora erejéig. De hogyan marad finom a felbontásig?
Gasztro: belecsapunk a lecsóba!

Gasztro: belecsapunk a lecsóba!

Végre beérik a szabadföldi paprika és paradicsom – a magyar háziasszonyok lábosai pedig megtelnek a jobbnál jobb hozzávalókkal, és készül a nyár egyik legnagyobb kedvence: a lecsó. Mi néhány új recepttel szeretnénk segíteni a házi...
Lecsók Európában - ahány ország, annyiféle

Lecsók Európában - ahány ország, annyiféle

A lecsó egyáltalán nem csak magyar műfaj, különböző variációit szerte Európában előszeretettel fogyasztják. Ezek persze nem egyformák, de paradicsom, paprika és hagyma mindegyikben van. És mindig még valami más.
Lecsót kapott először Debreczeni Zitától Gianni

Lecsót kapott először Debreczeni Zitától Gianni

Jól tudja Gianni Annoni, milyen finom ételekkel lehet átvészelni a forró nyarat, és milyen finomságokat készíthetünk szerelmünknek ezeken a nyári estéken. Ő lecsót kapott első alkalommal kedvesétől, Debreczeni Zitától.
Vélemény: Macsó lecsó

Vélemény: Macsó lecsó

Semmi kétség, szatírlázban ég a Margitsziget. Kettőt már elfogtak, de állítólag van még négy. Lassan többen mutogatják a lányoknak rohamsisakos bagettjüket a futók rekortánja mellett, mint ahány bringóhintót tekernek arrafelé napközben.
Ezerféleképpen készítik a lecsót

Ezerféleképpen készítik a lecsót

Mindenkinek van egy tuti tippje arra, kinek a lecsója az igazi. Szalonnával vagy olajjal? Rizzsel vagy tojással? Lehúzzuk-e a paradicsom héját? Vérre menő vitákra adnak okot ezek a kérdések. Szakembereket és háziasszonyokat kérdeztünk, mire...
Váncsa az új lecsómester

Váncsa az új lecsómester

A budapesti Mikszáth Kálmán tér és a Krúdy utca vendéglátó helyein ma estig még élvezhető a magyar hagyományokra épülő Lecsófröccs gasztrofesztivál. A nyitó nap főzőmestere Váncsa István volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.