Jól tudja Gianni Annoni, milyen finom ételekkel lehet átvészelni a forró nyarat, és milyen finomságokat készíthetünk szerelmünknek ezeken a nyári estéken. Ő lecsót kapott első alkalommal kedvesétől, Debreczeni Zitától.
– Az olasz és a mediterrán konyha a legjobb ebben az időszakban, és érdemes odafigyelni a szezonális dolgokra is. Szuperdolog nyáron grillezni, mert egy remek főzési technika – mondja az étteremtulajdonos Gianni. – Lehet, merész lesz, amit mondok, de igyekezzünk a halételeket minél kevesebbet a tűz közelében tartani, nyersen könnyebb és emészthetőbb lesz, ugyanakkor laktató!
– Szerintem a hideg tészta- és rizssaláta a legjobb. Nagyszerű közös program lehet egy jó saláta elkészítése, a hangsúly az „együtt” szón van – így Gianni, akitől azt is megtudtuk, hogy kedvese, Debreczeni Zita lecsót főzött neki első alkalommal. – Nagyon finom lett, ügyes, de ha ketten főzünk, mindig jobban sikerülnek az ételek.
További tippek a hőségnapokra Giannitól a Bors Extra nyári magazinban, keresse az újságárusoknál!