Így tegyél el lecsót télire tartósítószer nélkül, imádni fogja a család

Így tegyél el lecsót télire tartósítószer nélkül, imádni fogja a család

friss
PUBLIKÁLÁS: 2022. július 19. 12:00
Itt az ideje befőttes üvegekbe zárni a friss gyümölcsöket és zöldségeket.

A nyár egyik legközkedveltebb és egyben legegyszerűbb fogása nem más, mint a lecsó. Mit tehetünk azonban akkor, ha nem csak az év meleg hónapjaiban szeretnénk fogyasztani a lecsót? 

Az idei friss, roppanós zöldségekből még a kezdők is könnyedén eltehetnek üvegekben télire mennyei lecsót.

Nagyjából annyira nehéz eltenni a lecsóalapot télre, mint szezonjában elkészíteni. Ha még nem próbálkoztunk vele, akkor lessük el a következő receptből és a hozzá tartozó videóból, így a miénk is olyan finom lesz, mint a nagyié -  ígéri a Mindmegette.

Hozzávalók

  • 1,5 kg paprika
  • 1/2 kg paradicsom
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 20 dkg zsír

Elkészítés:

  1. A lecsó télire elkészítéséhez a paprikát felkockázzuk, a vöröshagymát felszeleteljük.
  2. A paradicsom csumáját kivágjuk és alulról bevágjuk a bőrét, majd forrásban lévő vízbe tesszük fél percre, ezután lehűtjük, meghámozzuk, felkockázzuk.
  3. A befőttes üvegeket egy lábasba tesszük, és vizet öntünk köré, majd lassan forralni kezdjük.
  4. A zsír felén hagymát dinsztelünk, megsózzuk, majd paprikát dinsztelünk, ismét sózzuk és a paradicsommal is főzzük 6-8 percet, majd ismét megsózzuk.
  5. A lecsót lábosban lévő forró üvegekbe töltjük, majd a maradék zsírt megmelegítjük és a tetejére csorgatjuk.Ekkor egyesével kivesszük, rátesszük a celofánt és a kupakját jó szorosan, majd fejjel lefelé fordítjuk, és pokróc alá téve hagyjuk kihűlni.
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.